Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LPG G3-korting nu 450 gulden per jaar

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ST. AUTOGAS NEDERLAND

LPG G3-korting nu 450 gulden per jaar

LPG G3-korting nu 450 gulden per jaar

Belastingmaatregel eerste stap in de goede richting:

Amstelveen, 21 september 1999 - De Stichting Autogas Nederland is verheugd over de plannen van minister Zalm om de houderschapsbelasting voor auto.s met G3-gasinstallatie te verlagen met een extra 200 gulden. Volgens de SAN is dit nog niet voldoende, maar de belastingmaatregel is een eerste stap in de richting van de doelstellingen van het NMP3 geformuleerde doelstelling. Nederland volgt hiermee bovendien het LPG-stimuleringsbeleid in diverse Europese landen.

In de Miljoenennota zijn vandaag twee belastingmaatregelen voorgesteld, die samen de autokosten van autogas-auto.s gaan verlagen en die van diesels moeten verhogen. Voorgesteld wordt een verhoging van de BPM voor dieselauto.s met 2000 gulden en een verlaging van de houderschapsbelasting voor auto.s met een moderne G3-gasinstallatie met 200 gulden. In totaal bedraagt de G3-korting daardoor 450 gulden per jaar.
.Hierdoor daalt het omslagpunt van autogas, vergeleken met benzine, naar rond de zestienduizend kilometer per jaar., aldus secretaris van de Stichting Autogas Nederland, Bob Valkenburg. .We zijn heel blij dat de overheid eindelijk toch het rijden op autogas wil stimuleren. Per slot van rekening is, van de drie motorbrandstoffen, autogas de minst vervuilende..

De belastingmaatregel, die in de Miljoenennota is aangekondigd, past in de vele vergroeningsmaatregelen die de regering treft in het kader van het Nationaal Milieubeleidsplan 3. Daarin wordt voor 2010 als doel gesteld, dat 7 - 10 procent van het totale personenauto-wagenpark op autogas moet rijden. Het aandeel diesels moet echter tot 5% worden teruggebracht.
Deze maatregelen zorgen er concreet voor dat de Nederlandse consument die reeds op autogas rijdt of overweegt dat te gaan doen, een financieel voordeel van 450 gulden per jaar kan gaan genieten. Daarentegen is de Nederlandse autogas-industrie met deze maatregelen nog steeds niet uit de gevarenzone. Verdere stimulering van de Nederlandse LPG-thuismarkt blijft noodzakelijk, niet alleen vanwege de doelstellingen van het NMP3, maar ook om deze economische sector gezond te houden.
Met deze belastingmaatregel volgt Nederland het spoor van landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en België, waar sinds een paar jaar aan de opmars van diesel een halt is toegeroepen. In de genoemde landen is, na de doorvoering van verschillende belastingmaatregelen, de belangstelling voor het rijden op autogas enorm toegenomen.


---------------- Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie