Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 21 september 1999

Assen, 21 september 1999
Persberichtnummer 99-164Nieuwe voorzitter adviescommissie beeldende kunst Gedeputeerde staten hebben mevrouw T. Klip-Martin uit Dalen benoemd tot voorzitter van de adviescommissie beeldende kunst. Deze provinciale commissie adviseert het college van GS over de artistieke kwaliteit en de financiële opzet van subsidieaanvragen op het terrein van de beeldende kunst.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592)
365253)

Cultuursubsidies voor Kunstontmoetingsdag en Barrevoet GS hebben 10.000 gulden uit het Fonds versterking culturele infrastructuur beschikbaar gesteld voor de subsidiering van twee cultuurprojecten. Er gaat 5.000 gulden naar een Kunstontmoetingsdag, die in Emmen wordt georganiseerd voor leerlingen uit de vierde klas van het voortgezet onderwijs. Vier scholen hebben samen met Kunst & Cultuur Drenthe en een aantal culturele instellingen deze dag opgezet als start van het nieuwe schoolvak Culturele en kunstzinnige vorming (CKV). Tijdens deze dag krijgen de leerlingen de gelegenheid om kennis te maken met culturele instellingen in Emmen. GS subsidiëren dit project omdat zij het zien als voorloper voor een dergelijk project op provinciale schaal.
De tweede 5.000 gulden is voor een theaterspektakel van de Compagnie Barrevoet rond het thema "Hunebed 2000". De theatergroep is bezig met de voorbereiding van een voorstellingenreeks waarbij hunebedden niet alleen de locaties zijn, maar ook het thema vormen. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592)
365253)

Nieuwe directeur Europark
Jan Kaspers uit Exloo is benoemd als nieuwe directeur van het GmbH Europark Coevorden-Emlichheim. De heer Kaspers is secretaris/projectmanager van de marktsectorcommissie Logistiek van het ISP en is statenlid voor de VVD.
Het Europark is het eerste grensoverschrijdende bedrijventerrein in Noord-Nederland. Er zijn verschillende Duitse en Nederlandse partners die samenwerken om deze locatie, die een zeer goede spoorverbinding en vaarverbinding richting beide landen heeft, te ontwikkelen.
De gemeente Coevorden, de provincie Drenthe, de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM), de gemeente Emlichheim, de Grafschaft Bentheim en de Nileg (ontwikkelingsmaatschappij namens Niedersachsen) nemen deel in het park. De GmbH werd dit voorjaar officieel opgericht.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Harrie Popken van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592) 365452)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie