Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht wil hele managementlaag schrappen

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
21 september 1999

BESTUURSRAPPORTAGE
Provincie wil hele managementlaag schrappen

De provincie Utrecht is van plan een hele managementlaag te schrappen in de ambtelijke organisatie. Daarnaast krijgt de vernieuwing binnen het provinciehuis een belangrijke impuls door het in een klap aantrekken van een dertigtal nieuwe medewerkers. Dat alles staat in het teken van het streven om in de toekomst de service aan de burgers te verhogen en het beleid meer en meer in samenwerking met en voor de partners van de provincie te ontwikkelen.

De provincie wil meer interactief en integraal beleid maken met en voor haar klanten. Om dat te kunnen realiseren wordt binnen de provinciale organisatie een cultuuromslag bewerkstelligd. Teneinde ervoor te zorgen dat de structuur van de organisatie geen belemmeringen en/of hindernissen kan opwerpen in de cultuurverandering, wordt ook deze op een aantal punten gewijzigd. De belangrijkste wijziging in de structuur van de organisatie is wel het voorstel dat er twee managementlagen gaan verdwijnen (bureauhoofden en afdelingshoofden) en dat er hiervoor in de plaats één laag (sectormanagers) terugkomt. De achterliggende gedachte van deze wijziging is dat de organisatie platter wordt, waardoor de aansturing binnen de organisatie duidelijker en vooral eenduidiger wordt. Dit vergemakkelijkt de samenwerking tussen de afdelingen.

Voor dit proces hebben Gedeputeerde Staten een organisatie-ontwikkelinsproces op touw gezet. In nauw overleg met de ondernemingsraad is een tijdsplanning ontworpen die in maart volgend jaar tot resultaat moet leiden. GS stellen PS voor om voor het proces organisatie-ontwikkeling in 1999 een bedrag van 1 miljoen gulden beschikbaar te stellen uit de begrotingspost Algemene Middelen.

Dat alles vormt een belangrijk item in de bestuursrapportage die Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten voorleggen. De bestuursrapportage is een tussentijdse melding van het dagelijks bestuur van de provincie over de actuele ontwikkelingen die er na de besluitvorming over de begroting zijn.
(Voor informatie: Mireille van Kempen, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 23 33)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie