Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage buitenregionaal vervoer Hilversum vervalt

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Bijdrage buitenregionaal vervoer vervalt nu TraXX er is
21 september 1999

Sinds 1 juli 1999 kunnen WVG-gerechtigden gebruik maken van TraXX, een landelijke vervoersvoorziening waarmee gehandicapten tegen de geldende openbaar vervoertarieven buiten de regio kunnen reizen. Mede daarom krijgen mensen met een handicap met ingang van 1 april 2000 geen bijdrage meer voor vervoer buiten de regio Gooi en Vechtstreek. Dit heeft het college van b. en w. dinsdag 21 september besloten. De Individuele Vervoers Voorziening (IVV), die op 1 juni 1994 van kracht werd, komt daarmee te vervallen. Met het besluit wil het het college de voorzieningen in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) betaalbaar houden.

Het college weet zich in haar besluit gesteund door een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter in het sociale verzekeringsrecht. Die bepaalde onlangs dat gemeenten met een omvang als Hilversum geen zorgplicht hebben voor wat betreft het vervoer van gehandicapten. Zij beschikken over voldoende essentiële voorzieningen om te kunnen volstaan met het aanbieden van vervoer tot de gemeentegrens. In de vorm van Regionaal Aanvullend Vervoer (RAV) voldoet de gemeente Hilversum ruimschoots aan die norm, aangezien deze regeling korting geeft op ´van-deur-tot-deur-vervoer´ binnen de hele regio.

Op grond van de Individuele Vervoers Voorziening ontvangen ongeveer
950 Hilversummers jaarlijks een tegemoetkoming. Om de betrokkenen aan de nieuwe situatie te laten wennen, worden de tegemoetkomingen vanaf 1 januari 2000 gehalveerd. Inmiddels zijn zij in een persoonlijke brief van het besluit op de hoogte gesteld.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer S. Poels, directeur a.i. Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (tel. 035 - 629 25 69).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie