Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU ingenomen met uitslag vredes-referendum Algerije

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Algeria : Outcome of the referendum on civil concord and peace

CFSP Presidency Statement: Brussels (21-09-1999) -Nr. 11125/99 (Presse 274) - CFSP : 91/99


Brussel, 21 september 1999

11125/99 (Presse 274)

P 91/99

(OR. en)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie betreffende de uitslag van het referendum over eenheid en vrede in Algerije

De Europese Unie is ingenomen met de uitslag van het op 16 september in Algerije gehouden referendum, waarin het Algerijnse volk zijn steun heeft betuigd aan het plan voor nationale verzoening en vrede van president Bouteflika.

De Europese Unie hoopt dat Algerije het geweld waaronder de bevolking gedurende een aantal jaren gebukt ging, eindelijk achter zich zal kunnen laten om een begin te kunnen maken met een proces van nationaal herstel dat de nodige stabiliteit voor economische en sociale vooruitgang zal opleveren.

De Europese Unie bevestigt dat zij bereid is het hervormingsproces in Algerije te steunen en aan te moedigen, met name door de Europees-mediterrane samenwerking, waaronder de spoedige hervatting van de onderhandelingen over de sluiting van een Euromediterrane associatieovereenkomst. De EU hecht veel belang aan de voortzetting van de politieke dialoog met Algerije en ziet uit naar de bijeenkomst op ministerieel niveau met de EU-trojka die op 3 november eerstkomend te Algiers zal plaatsvinden./newsroom/press/c/11125.NL9.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie