Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sluitingstijden Haagse prostitutiestraten blijven

Datum nieuwsfeit: 22-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

22 september 1999

Sluitingstijden Haagse prostitutiestraten blijven van kracht

De Arrondissementsrechtbank te Den Haag heeft de eis in kort geding van de Verenigingen van Raamexploitanten inzake de door de gemeenteraad per 1 september jl. opgelegde sluitingstijden voor bordelen afgewezen. De rechter oordeelt dat de raamprostitutie weliswaar sinds jaar en dag breed maatschappelijk is geaccepteerd en gedoogd, maar dat de overlast en de verstoring van de openbare orde een ernstig maatschappelijk probleem vormen dat dringend moet worden opgelost. De rechtbank heeft vastgesteld dat de raamprostitutie een aantrekkende werking heeft op criminaliteit. Zoals handel in en gebruik van verdovende middelen en geweldsdelicten. Door de grote toename van de raamprostitutie zijn de problemen rond de criminaliteit versterkt en is de overlast, met name in de nacht na sluiting van de horeca sterk toegenomen. Nachtelijke sluiting ligt daarom volgens de rechtbank in de rede. De betreffende sluitingsregeling dient dan ook een zwaarwegend maatschappelijk belang.

De gemeente heeft begin september op verzoek van de exploitanten aangegeven bij de handhaving van de sluitingstijden terughoudend te zijn in afwachting van een rechterlijke uitspraak. Nu deze uitspraak er ligt zal de gemeente de sluitingstijden daadwerkelijk gaan handhaven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie