Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spoorkuil Nijmegen mogelijke locatie voor ROC

Datum nieuwsfeit: 22-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Spoorkuil mogelijke locatie voor ROC

In gezamenlijke opdracht van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC), NS Vastgoed en Gemeente Nijmegen is een verkennende studie uitgevoerd naar de mogelijke concentratie van het ROC in de Nijmeegse Spoorzone. Belangrijkste uitkomst van de studie is dat het mogelijk is om op termijn alle verspreid liggende vestigingen van het ROC onder te brengen op het terrein aan de zuidkant van de Spoorkuil, aansluitend aan het Willemskwartier. Het College van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen heeft op 21 september kennisgenomen van de studie en ermee ingestemd dat deze dient als uitgangspunt voor verdere discussie.

Het terrein aan de zuidkant van de Spoorkuil, met een totale oppervlakte van 7 hectare, voldoet het best van alle onderzochte deelterreinen die in het hele spoorzonegebied beschikbaar zijn. In de studie is bekeken op welke wijze de verschillende bouwdelen, met een gezamenlijk bruto vloeroppervlak van 50.000m2, kunnen worden gesitueerd. Ook is nader ingegaan op de ontsluiting van het terrein en de bereikbaarheid ervan voor de in totaal 12.000 studenten in dag- en avondonderwijs en de ruim 800 personeelsleden van het ROC. Het terrein is goed bereikbaar te maken voor fietsers en reizigers die gebruik maken van trein en bus. De toegangen voor auto's zullen vanaf de Graafseweg en Annastraat gemaakt moeten worden.

In de komende maanden zal nader overleg en onderzoek op allerlei deelterreinen nodig zijn voordat er definitieve voorstellen gemaakt kunnen worden. Hierbij zal ook nader ingegaan worden op de verhouding tussen betrokken partijen tijdens de verdere ontwikkeling van de plannen. Voor de nu gepresenteerde plannen is in ieder geval een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk en zal de gemeenteraad zich moeten uitspreken.

Naar verwachting zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar de resultaten van de vervolgstudies beschikbaar komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie