Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noordelijke bestuurders spreken met kabinet over Eelde

Datum nieuwsfeit: 22-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Noordelijke bestuurders praten met Kabinet
Verhelderend gesprek over toekomst Eelde

Assen, 22 september 1999
Persberichtnummer 99-165Een noordelijke delegatie van provinciale en gemeentelijke bestuurders heeft vanmorgen een constructief en verhelderend gesprek gevoerd met de Ministers Netelenbos van Verkeer en Waterstaat, Pronk van VROM, en Jorritsma van Economische Zaken. Dit gebeurde op initiatief van de bewindslieden. Tijdens het gesprek heeft Minister Netelenbos nadrukkelijk aangegeven dat in de begroting van haar departement wel degelijk rekening is gehouden met baanverlenging op de luchthaven Eelde. Voor 2000 en volgende jaren zijn hiervoor ook financiële middelen gereserveerd.

De noordelijke bestuurders hebben met instemming kennisgenomen van de mededeling van de kabinetsdelegatie dat de baanverlenging op korte termijn in het kabinet aan de orde komt. Dit in relatie tot de hoofdlijnennotitie die vooruitloopt op het Structuurschema Burgerluchtvaartterreinen. "Dit is winst. Het Noorden zat erop te wachten. Bovendien hebben we geconstateerd dat de baanverlenging past binnen de hoofdlijnennotitie", zegt delegatieleider Sipke Swierstra, waarnemend-Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe.

De bestuurders uit Noord-Nederland hebben vanmorgen hun argumenten voor de baanverlenging nog eens op tafel gelegd. Een goed geoutilleerde regionale luchthaven maakt onderdeel uit van het hele economische perspectief van Noord-Nederland.
In het kader van het Kompas-stimuleringsprogramma worden in de komende jaren miljarden guldens extra in de noordelijke economie gepompt. Andere reden om de baan op Eelde te verlengen zijn: vakantievluchten naar verdere bestemmingen, vrachtverkeer, werkgelegenheid en de veiligheid. Een langere baan betekent dat de vliegtuigen niet op volle kracht hoeven op te stijgen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie