Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Ericsson T28s revolutionair qua design en technologie

Datum nieuwsfeit: 22-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Keywords: Template, Fixed 800

Press Releases

Heet van de naald

Wie zijn we ?

Financiële gegevens

Contact

Wegbeschrijving

Persberichten Ericsson in België Persberichten

De nieuwe Ericsson T28s, een revolutionaire mobiele telefoon zowel qua design als technologie.

22 September 1999

Met de T28s, bevestigt Ericsson wederom het vermogen om vooruitstrevende en innovatieve mobiele telefoons te ontwikkelen. De Ericsson T28s is een unieke combinatie van futuristisch design en uitgebreide mogelijkheden die tezamen een nieuwe revolutionaire periode op de mobiele telefonie markt inluiden. De T28s, de eerste van een nieuwe generatie van Ericsson GSM's, kan zich beroemen op een nieuwe technologie van Lithium Polymeer batterijen, biedt stemherkenning, is gebaseerd op een intuïtieve gebruikersinterface en biedt een compleet nieuwe reeks van intelligente design accessoires aan. Al deze mogelijkheden worden geboden door één van de kleinste mobiele dual band telefoons op dit moment verkrijgbaar. Met de introductie van de T28s op de markt zal Ericsson een ware revolutie ontketenen.

De T28s markeert een belangrijk keerpunt op design gebied. De state-of-the art vorm, gekenmerkt door een nieuw gebogen design, is een perfecte aanvulling op de geavanceerde mogelijkheden en geeft deze mobiele telefoon een moderne look. Dit ranke en elegante model weegt slechts 83 gram en is tot op heden de kleinste GSM (97x50x15mm) ooit door Ericsson ontwikkeld. De T28s is verkrijgbaar in vier aantrekkelijke kleuren: Leisteenblauw, Marmerbeige, Stadsgrijs en Heidekruidpaars. Onderdeel van dit moderne design en geheel in evenwicht met de verfijnde vorm is een perfect leesbaar compleet grafisch LCD beeldscherm (33x101 pixels) met drie tekstregels. Het overzichtelijke toetsenbord is zeer gemakkelijk te bedienen; een extra zijtoets aan het toestel geeft snel en eenvoudig toegang tot talrijke apparaatfuncties.

Geavanceerde software werd ontwikkeld om de gebruiker een snelle en eenvoudige besturing te garanderen. Het besturingssysteem is erg handig dankzij het gebruik van pictogrammen, intuïtieve hulpteksten en snelkoppelingen (Short Cuts) naar bepaalde functies. Eén van de voorbeelden van de nieuwe karakteristieken zijn de 'Gebruikersprofielen' (Profiles), die u in staat stellen de GSM aan veranderde omstandigheden aan te passen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tijdens een vergadering sommige inkomende gesprekken te weigeren en een beperkt aantal te accepteren. Het is bij de T28s zelfs mogelijk om voor de inkomende gesprekken verschillende belsignalen met gevarieerd volume te programmeren, inclusief het geïntegreerde trilalarm.

Dankzij het nieuwe 3 Volt platform, verbruiken de onderdelen van de telefoon minder stroom en verzekert daardoor langere gespreks- en standby tijd. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van de autonomie zeker gezien de kleine afmetingen van deze GSM. De batterijen maken gebruik van Lithium Polymeer, een technologie die Ericsson als eerste op de markt heeft gebracht. Met de hoge capaciteitsbatterij BHC-10 (1400 mAh) gaat de gesprekstijd ongeveer tot 10 uur en de standby tijd tot 150 uur. Daarbij bieden de T28s batterijen twee nieuwe mogelijkheden: digitale weergave hoeveel gespreks- en standby tijd er nog over is en controle van de echtheid van de Ericsson batterij. Indien er geen originele Ericsson batterij gebruikt wordt, is er geen indicatie van gespreks- en standby tijd en neemt het opladen veel meer tijd in beslag.

Ericsson heeft ook een geheel nieuwe reeks accessoires ontwikkeld, die de T28s perfect aanvullen. Deze kunnen het best omschreven worden als "intelligente accessoires" daar zij meer bieden dan de gebruikelijke functies. Een voorbeeld: Door de GSM in de carkit te plaatsen activeer je automatisch de 'Gebruikersprofiel' functie bestemd voor de auto ("auto module"); dit wil zeggen dat het licht van de display oplicht en het geluid automatisch harder gaat zodat u het belsignaal kunt horen in het drukke verkeer. Uniek is ook dat de telefoon tijdens het opladen in de desktop lader inkomende gesprekken doorschakelt naar een ander telefoonnummer dat u zelf kunt programmeren, bijvoorbeeld naar uw vaste lijn. Deze innovatieve accessoires zijn van dezelfde vooruitstrevende aard als de T28s en maken hem daarmee één van de meest complete GSM's.

De T28s beschikt over verschillende nieuwe functies die efficiënte communicatie voor de gebruiker nog makkelijker maken. Een van de talrijke nieuwe karakteristieken is de stemherkenning (voice dialling, voice answering), die u in de gelegenheid stelt om iemand op te bellen door slechts de naam uit te spreken. Met de draagbare handenvrij, verbonden met uw GSM, is het mogelijk om inkomende gesprekken te accepteren of te weigeren door alleen je stem te gebruiken. Verder beschikt de T28s over een actieve flip, waarmee men een gesprek begint en beëindigt. Deze is zeer makkelijk te bedienen met een knopje aan de rechter zijkant van de GSM.

Door een intelligent netwerk zoeksysteem schakelt de T28s vlot en automatisch over tussen de GSM 900 en 1800 MHz frequenties. Verder ondersteunt de T28s de GSM fase 2 diensten -en waar toepasbaar GSM fase 2+ diensten, zoals Extended GSM (e-GSM). Dit is een nieuwe GSM frequentie zoals gespecificeerd door de Europese Commissie voor Radio Communicatie (ERC), die in werking treedt zodra er een supplementaire frequentie nodig wordt. De T28s ondersteunt ook "Enhanced Full Rate Speech Coding" (EFR) dat een voortreffelijke geluidskwaliteit biedt, gelijkwaardig aan die van een vaste lijn.

Andere karakteristieken van de T28s: * Het telefoongeheugen kan meer dan 350 nummers opslaan (256 op de SIM kaart en 99 in de telefoon) * Informatieve lijsten over: + Niveau van reeds ingenomen posities in telefoongeheugen, + het geselecteerde Profiel en resterende gespreks- en standby tijd * Automatische wereldklok (Nitz) * Twee spelletjes (Tétris en Solitaire) * Snelle en makkelijke toegang tot de 30 laatst gevormde, ontvangen en gemiste gesprekken * 28 talen

Diensten ondersteund door het netwerk: * Weergave batterij verbruik * Vaste nummering en Identificatie/Beperking van binnenkomende oproepen (CLI-P, CLI-R) * Telefoonconferentie * Alternate Line Service (ALS - twee telefoonnummers met dezelfde SIM-kaart) * Beheer van twee gelijktijdige oproepen en een gesprek doorgeven * Sim Application Toolkit (SAT)

De T28s is sinds midden september 1999 beschikbaar. De eindgebruikersprijs van de T28s bedraagt +/- 27.999 BEF (inclusief BTW).

Voor meer informatie over de T28s, de andere mobiele telefoons, de "Mobile Data" producten en de accessoires van Ericsson, gelieve te kijken op onze Website: www.ericsson.be. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de Ericsson helpdesk op 070/222 332 (België) of 0800/3443 (Luxemburg).

Ericsson is de leidinggevende provider in de nieuwe telecomwereld. Het bedrijf biedt communicatie-oplossingen die hoogstaande telecom- en datacomtechnologieën combineren met een ongeziene mobiliteit voor de gebruiker. Met meer dan 100.000 werknemers in meer dan 140 landen, vereenvoudigt Ericsson wereldwijd de communicatie voor zijn klanten - operators en service providers, bedrijven en consumenten.

Bezoek de Ericsson Press Room op het adres www.ericsson.se/pressroom

In België bestrijkt Ericsson, met een huidig personeelsbestand van een 380-tal medewerkers, alle gebieden van tele- en datacommunicatie. De Belgische vestiging realiseerde in 1998 een zakencijfer van 4.5 miljard BEF.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U ZICH WENDEN TOT:

Anne-Françoise Piette, Market Communications Manager Consumer Products, Ericsson Belgium Téléphone: +32 2 745 13 95 E-mail: Anne-(Francoise.Piette@ebr.ericsson.se)

Véronique Lenne, Communications Manager, Ericsson Belgium Téléphone: +32 2 745 13 06 E-mail: Vé(ronique.Lenne@ebr.ericsson.se)

Laatste aanpassing op 2 December 1999 Laat van je horen

Legal Contacts Search Home Map Top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie