Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NET 5 verkent het vrouwelijke sekssymbool in 'Babe Night'

Datum nieuwsfeit: 22-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten

Elke derde woensdag van de maand een nieuwe thema-avond op NET 5

Verkenning van het vrouwelijke sekssymbool in 'Babe Night'

`Babe Night', woensdag 22 september, tussen 19.25 uur en 01.00 uur op NET 5

Schoonheid en seksuele aantrekkingskracht zijn veelbegeerde kenmerken, die vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zij die zich gelukkig mogen prijzen met het bezit ervan, worden veelal verafgood en begeerd. Sinds mensenheugenis is vrouwelijke aantrekkingskracht de bron van verlangen en lust, het onderwerp van afgunst en soms zelfs de oorzaak van vernietiging. Vanaf Helena van Troje en Cleopatra van Egypte tot Marilyn Monroe en Pamela Anderson is verleidelijke schoonheid geneigd mythische proporties aan te nemen.

Het vrouwelijke sekssymbool is gecreëerd en wordt in stand gehouden door mannen. Een ieder kan de kenmerken wel opnoemen, waaraan het vrouwelijk sekssymbool moet voldoen: volle borsten, lange benen, een volle mond, een gave huid, een weelderige haardos, noem maar op. Toch blijft de ware aard van seksappeal iets van een mysterie behouden. De term `babe' bijvoorbeeld is omstreden. `Babes' komen in vele soorten en maten voor en hoewel ze over het algemeen de bovenstaande uiterlijke kenmerken wel met elkaar gemeen hebben, bestaat er desondanks een enorme verscheidenheid. Van de Bond Babe tot de Playboy Bunny, van het topmodel tot de pornoster, het vrouwelijke sekssymbool wordt op de meest uiteenlopende manieren geëxploiteerd. Veelal zijn het ook de vrouwen zelf die hun schoonheid exploiteren.

In de thema-avond `Babe Night' komen al deze verschillende `babe'-vormen aan bod. NET 5 biedt een vijf uur durende verkenning van het seksuele schoonheidsideaal. Bekende Nederlanders worden gevraagd naar hun favoriete Bond Babe, er worden diverse documentaires over het fenomeen op het scherm gebracht en er volgt een speciaal optreden van de dames van het SBS 6 programma `Adult Television Entertainment'. Tevens wordt de speelfilm `Barb Wire' - een cultversie van de klassieker `Casablanca' - uitgezonden, met voormalige `Baywatch' Babe Pamela Anderson in de hoofdrol. Liefhebbers van vrouwelijk schoon zullen zeker aan hun trekken komen, maar ook de nieuwsgierige passant kan op aangename verrassingen rekenen.

Het programma is als volgt:

19.25 UUR BABE NIGHT
Opening thema-avond `Babe Night'. Vijf uur lang biedt NET 5 een avondvullende verkenning van het fenomeen `babe', een nogal omstreden term. De grens tussen je lichaam exploiteren en geëxploiteerd worden is namelijk heel dun. Beroemd willen zijn, de zakelijke kant van het `babe-zijn', de je ne sais quoi mystiek van het vrouwelijke schoonheidsideaal; al deze aspecten komen aan bod.

19.30 UUR RUBY WAX ONTMOET...
Spraakmakende talkshow van comediènne Ruby Wax die op haar geheel eigen wijze de rijken en beroemdheden uit de showbizzwereld interviewt. De brutale Ruby Wax stelt de vragen die niemand anders durft te stellen en krijgt antwoorden. Of ze nu zingt of danst met de beroemdste meisjesband van het moment of een avondje uitgaat met een Amerikaanse basketbalster en rebel, er is nooit een saai moment met Ruby Wax. Ze is direct en haar stijl is tongue-in-cheek. In deze aflevering: Ruby Wax spreekt met de `babe aller babes': Superbabe Pamela Anderson.

20.00 UUR PLAYBOY BABES
Britse documentaire over het succesverhaal van de Playboy Bunny's, waarin wordt bekeken hoe de publiciteitsstunt van een uitgever om de oplage van zijn blad op te krikken, uitgroeit tot een cultureel fenomeen. In de jaren '50 en '60 werden de schaars geklede Bunny's symbolen van emancipatie voor een hele generatie jonge vrouwen. De aantrekkingskracht die de eerste Playboy Club in Chicago uitoefende op het mannelijk publiek vanuit alle rangen en standen is welhaast legendarisch. Mannen zowel als vrouwen die lid wilden worden van de befaamde Keyholder's Club, waren bereid jaren op de wachtlijst te staan. Deze documentaire werpt een blik op de jonge vrouwen die vanuit heel Amerika toestroomden voor het avontuur van hun leven. Onder hen een selfmade miljardair, de eigenares van een succesvol reclameblad, actrice Lauren Hutton, zangeres Debbie Harry en een kraamverzorgster die zowel schoonheidskoningin als non was, voor ze zich in de satijnen oren hulde. Behalve een fraai portret van oprichter Hugh Hefner, komen ook de verrassende verhalen van drie generaties bunny's aan bod.

21.00 UUR (N) BABES IN HOLLAND
Documentaire over sekssymbolen in Nederland. Wie zijn onze eigen `babes', wat voor vak oefenen ze uit en wat vinden ze zelf van hun status als sekssymbool.

21.30 UUR STRIPBABES
Indringende HBO-reportage over de keiharde subcultuur van het Amerikaanse stripcircuit. De toppers onder de strippers zijn gewiekste zakenvrouwen, exploitanten van hun eigen lichaam. In deze documentaire worden vier strippers in verschillende fasen van hun carrière, op de voet gevolgd. De nieuwkomers: Jennifer en Angela zijn twee boezemvriendinnen die wat willen bijverdienen. In een lokale stripbar in Florida gaan ze volledig uit de kleren. Ze winkelen voor sexy outfits en leggen deze ter goedkeuring voor aan vrienden en familie. De ster: Maya Devine is een ster, een `feature artist', die haar lichaam te gelde maakt met een slopende toernee. Om haar kansen om hogerop te komen nog eens te vergroten, wendt Maya zich tot het instrument van de plastische chirurgie. Een maand na haar operatie maakt ze een triomfantelijke comeback. Vergane glorie: Avalon D was ooit een ster in het clubcircuit. Ze is nu 35 jaar oud en hoewel ze nog steeds aantrekkelijk is, vindt ze het steeds moeilijker worden om aan de bak te komen. Naarmate de concurrentie jonger wordt, voelt Avalon zich verbitterd en -voor het eerst in haar leven- oud.

22.30 UUR BARB WIRE
Amerikaanse science fictionfilm uit 1996. Er was nog geen meter film geschoten, maar toen de gehaaide producenten van de futuristische actiefilm `Barb Wire' op het filmfestival van Cannes hun joker uitspeelden was er sprake van een ware sensatie. De joker was Pamela Anderson, een Canadese blondine die via Playboy en Baywatch uitgroeide tot het populairste sekssymbool sinds Marilyn Monroe en Brigitte Bardot. Pamela Anderson Lee, zoals ze sinds haar huwelijk met Tommy Lee officieel heette, is Barb Wire, de in superstrakke leren outfits geklede heldin uit het gelijknamige science fiction stripverhaal van Dark Horse. Het verhaal is ruwweg gebaseerd op de klassieker `Casablanca'.

Rolverdeling: Barb Wire - Pamela Anderson; Axel - Temuera Morrison; Cora D - Victoria Rowell; Charlie - Jack Noseworthy; Alexander Willis - Xander Berkeley; Colonel Pryzer - Steve Railsback; Curly - Udo Kier; Big Fatso - Andre Rosey Brown. Regie: Ole Bornedal Inhoud: Steel Harbour is de enige neutrale stad in een verre toekomst, waar een burgeroorlog diepe sporen van vernieling trekt. Het meedogenloze regeringsleger verovert gebied, maar wordt fel bevochten door het verzet. In Steel Harbour is de vurige Barb Wire, voorheen huurmoordenaar, eigenares van de nachtclub Hammerhead. Ze heeft haar verzetsverleden achter zich gelaten en probeert een bestaan op te bouwen samen met haar blinde broertje. Het verzet probeert haar over te halen om mee te helpen aan de ontsnapping van hun leider naar neutraal gebied. Zij is hierbij onmisbaar, mede door haar neutrale status en de goede verhouding die zij heeft met zowel leger als verzet. Barb Wire reageert afwijzend mede door haar stormachtige verleden met verzetsman Hood. Als haar blinde broertje, die wel graag wil helpen, in het geheim Hood te hulp schiet, wordt hem dit noodlottig. Dit maakt Barb (`don't call me babe') woedend. Ze zet al haar gevoelens opzij en maakt het werk van haar dierbare broertje af. Samen met Hood bindt ze, tot de tanden toe gewapend, de strijd aan met het leger.

00.00 UUR GEZOCHT: SUPER BABES
Britse reportage over de creatie van de ultieme pin-up. Twee jonge superbabes-in-spé, Jodie en Amanda, zijn vastbesloten om de wereld te veroveren met hun seksappeal. De camera volgt hen vanaf hun beslissing om hun borsten te vergroten tot en met hun eerste fotoreportage in het Britse dagblad `The Daily Star'. Elke stap van het proces wordt op de voet gevolgd, van de reacties van de familie tot en met de opname van Jodie in de kliniek. Daarnaast komen topfotografen, stylisten en journalisten uit Engelse glamourwereld aan het woord.

01.00 UUR EINDE BABE NIGHT

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...