Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NET 5 verkent het vrouwelijke sekssymbool in 'Babe Night'

Datum nieuwsfeit: 22-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten

Elke derde woensdag van de maand een nieuwe thema-avond op NET 5

Verkenning van het vrouwelijke sekssymbool in 'Babe Night'

`Babe Night', woensdag 22 september, tussen 19.25 uur en 01.00 uur op NET 5

Schoonheid en seksuele aantrekkingskracht zijn veelbegeerde kenmerken, die vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zij die zich gelukkig mogen prijzen met het bezit ervan, worden veelal verafgood en begeerd. Sinds mensenheugenis is vrouwelijke aantrekkingskracht de bron van verlangen en lust, het onderwerp van afgunst en soms zelfs de oorzaak van vernietiging. Vanaf Helena van Troje en Cleopatra van Egypte tot Marilyn Monroe en Pamela Anderson is verleidelijke schoonheid geneigd mythische proporties aan te nemen.

Het vrouwelijke sekssymbool is gecreëerd en wordt in stand gehouden door mannen. Een ieder kan de kenmerken wel opnoemen, waaraan het vrouwelijk sekssymbool moet voldoen: volle borsten, lange benen, een volle mond, een gave huid, een weelderige haardos, noem maar op. Toch blijft de ware aard van seksappeal iets van een mysterie behouden. De term `babe' bijvoorbeeld is omstreden. `Babes' komen in vele soorten en maten voor en hoewel ze over het algemeen de bovenstaande uiterlijke kenmerken wel met elkaar gemeen hebben, bestaat er desondanks een enorme verscheidenheid. Van de Bond Babe tot de Playboy Bunny, van het topmodel tot de pornoster, het vrouwelijke sekssymbool wordt op de meest uiteenlopende manieren geëxploiteerd. Veelal zijn het ook de vrouwen zelf die hun schoonheid exploiteren.

In de thema-avond `Babe Night' komen al deze verschillende `babe'-vormen aan bod. NET 5 biedt een vijf uur durende verkenning van het seksuele schoonheidsideaal. Bekende Nederlanders worden gevraagd naar hun favoriete Bond Babe, er worden diverse documentaires over het fenomeen op het scherm gebracht en er volgt een speciaal optreden van de dames van het SBS 6 programma `Adult Television Entertainment'. Tevens wordt de speelfilm `Barb Wire' - een cultversie van de klassieker `Casablanca' - uitgezonden, met voormalige `Baywatch' Babe Pamela Anderson in de hoofdrol. Liefhebbers van vrouwelijk schoon zullen zeker aan hun trekken komen, maar ook de nieuwsgierige passant kan op aangename verrassingen rekenen.

Het programma is als volgt:

19.25 UUR BABE NIGHT
Opening thema-avond `Babe Night'. Vijf uur lang biedt NET 5 een avondvullende verkenning van het fenomeen `babe', een nogal omstreden term. De grens tussen je lichaam exploiteren en geëxploiteerd worden is namelijk heel dun. Beroemd willen zijn, de zakelijke kant van het `babe-zijn', de je ne sais quoi mystiek van het vrouwelijke schoonheidsideaal; al deze aspecten komen aan bod.

19.30 UUR RUBY WAX ONTMOET...
Spraakmakende talkshow van comediènne Ruby Wax die op haar geheel eigen wijze de rijken en beroemdheden uit de showbizzwereld interviewt. De brutale Ruby Wax stelt de vragen die niemand anders durft te stellen en krijgt antwoorden. Of ze nu zingt of danst met de beroemdste meisjesband van het moment of een avondje uitgaat met een Amerikaanse basketbalster en rebel, er is nooit een saai moment met Ruby Wax. Ze is direct en haar stijl is tongue-in-cheek. In deze aflevering: Ruby Wax spreekt met de `babe aller babes': Superbabe Pamela Anderson.

20.00 UUR PLAYBOY BABES
Britse documentaire over het succesverhaal van de Playboy Bunny's, waarin wordt bekeken hoe de publiciteitsstunt van een uitgever om de oplage van zijn blad op te krikken, uitgroeit tot een cultureel fenomeen. In de jaren '50 en '60 werden de schaars geklede Bunny's symbolen van emancipatie voor een hele generatie jonge vrouwen. De aantrekkingskracht die de eerste Playboy Club in Chicago uitoefende op het mannelijk publiek vanuit alle rangen en standen is welhaast legendarisch. Mannen zowel als vrouwen die lid wilden worden van de befaamde Keyholder's Club, waren bereid jaren op de wachtlijst te staan. Deze documentaire werpt een blik op de jonge vrouwen die vanuit heel Amerika toestroomden voor het avontuur van hun leven. Onder hen een selfmade miljardair, de eigenares van een succesvol reclameblad, actrice Lauren Hutton, zangeres Debbie Harry en een kraamverzorgster die zowel schoonheidskoningin als non was, voor ze zich in de satijnen oren hulde. Behalve een fraai portret van oprichter Hugh Hefner, komen ook de verrassende verhalen van drie generaties bunny's aan bod.

21.00 UUR (N) BABES IN HOLLAND
Documentaire over sekssymbolen in Nederland. Wie zijn onze eigen `babes', wat voor vak oefenen ze uit en wat vinden ze zelf van hun status als sekssymbool.

21.30 UUR STRIPBABES
Indringende HBO-reportage over de keiharde subcultuur van het Amerikaanse stripcircuit. De toppers onder de strippers zijn gewiekste zakenvrouwen, exploitanten van hun eigen lichaam. In deze documentaire worden vier strippers in verschillende fasen van hun carrière, op de voet gevolgd. De nieuwkomers: Jennifer en Angela zijn twee boezemvriendinnen die wat willen bijverdienen. In een lokale stripbar in Florida gaan ze volledig uit de kleren. Ze winkelen voor sexy outfits en leggen deze ter goedkeuring voor aan vrienden en familie. De ster: Maya Devine is een ster, een `feature artist', die haar lichaam te gelde maakt met een slopende toernee. Om haar kansen om hogerop te komen nog eens te vergroten, wendt Maya zich tot het instrument van de plastische chirurgie. Een maand na haar operatie maakt ze een triomfantelijke comeback. Vergane glorie: Avalon D was ooit een ster in het clubcircuit. Ze is nu 35 jaar oud en hoewel ze nog steeds aantrekkelijk is, vindt ze het steeds moeilijker worden om aan de bak te komen. Naarmate de concurrentie jonger wordt, voelt Avalon zich verbitterd en -voor het eerst in haar leven- oud.

22.30 UUR BARB WIRE
Amerikaanse science fictionfilm uit 1996. Er was nog geen meter film geschoten, maar toen de gehaaide producenten van de futuristische actiefilm `Barb Wire' op het filmfestival van Cannes hun joker uitspeelden was er sprake van een ware sensatie. De joker was Pamela Anderson, een Canadese blondine die via Playboy en Baywatch uitgroeide tot het populairste sekssymbool sinds Marilyn Monroe en Brigitte Bardot. Pamela Anderson Lee, zoals ze sinds haar huwelijk met Tommy Lee officieel heette, is Barb Wire, de in superstrakke leren outfits geklede heldin uit het gelijknamige science fiction stripverhaal van Dark Horse. Het verhaal is ruwweg gebaseerd op de klassieker `Casablanca'.

Rolverdeling: Barb Wire - Pamela Anderson; Axel - Temuera Morrison; Cora D - Victoria Rowell; Charlie - Jack Noseworthy; Alexander Willis - Xander Berkeley; Colonel Pryzer - Steve Railsback; Curly - Udo Kier; Big Fatso - Andre Rosey Brown. Regie: Ole Bornedal Inhoud: Steel Harbour is de enige neutrale stad in een verre toekomst, waar een burgeroorlog diepe sporen van vernieling trekt. Het meedogenloze regeringsleger verovert gebied, maar wordt fel bevochten door het verzet. In Steel Harbour is de vurige Barb Wire, voorheen huurmoordenaar, eigenares van de nachtclub Hammerhead. Ze heeft haar verzetsverleden achter zich gelaten en probeert een bestaan op te bouwen samen met haar blinde broertje. Het verzet probeert haar over te halen om mee te helpen aan de ontsnapping van hun leider naar neutraal gebied. Zij is hierbij onmisbaar, mede door haar neutrale status en de goede verhouding die zij heeft met zowel leger als verzet. Barb Wire reageert afwijzend mede door haar stormachtige verleden met verzetsman Hood. Als haar blinde broertje, die wel graag wil helpen, in het geheim Hood te hulp schiet, wordt hem dit noodlottig. Dit maakt Barb (`don't call me babe') woedend. Ze zet al haar gevoelens opzij en maakt het werk van haar dierbare broertje af. Samen met Hood bindt ze, tot de tanden toe gewapend, de strijd aan met het leger.

00.00 UUR GEZOCHT: SUPER BABES
Britse reportage over de creatie van de ultieme pin-up. Twee jonge superbabes-in-spé, Jodie en Amanda, zijn vastbesloten om de wereld te veroveren met hun seksappeal. De camera volgt hen vanaf hun beslissing om hun borsten te vergroten tot en met hun eerste fotoreportage in het Britse dagblad `The Daily Star'. Elke stap van het proces wordt op de voet gevolgd, van de reacties van de familie tot en met de opname van Jodie in de kliniek. Daarnaast komen topfotografen, stylisten en journalisten uit Engelse glamourwereld aan het woord.

01.00 UUR EINDE BABE NIGHT

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie