Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doorbraak Cardio Control op Duitse markt

Datum nieuwsfeit: 23-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Doorbraak Cardio Control op Duitse markt

Cardio Control N.V., innovator en wereldmarktleider voor op de standaard PC gerichte medisch-diagnostische systemen, heeft een belangrijke doorbraak bereikt op de Duitse markt. In de eerste plaats is een raamovereenkomst gesloten met een zestal bedrijven waardoor de gehele Duitse markt nu wordt afgedekt. In de tweede plaats is een eerste belangrijke order ontvangen voor de levering van 10 Stress-ECG systemen aan Duitse ziekenhuizen. Dankzij deze twee ontwikkelingen zal de omzet op deze voor Cardio Control belangrijke markt zowel dit jaar als volgend jaar een verdubbeling laten zien.

Cardio Control heeft recent een raamovereenkomst gesloten met een groep van zes samenwerkende regionale Duitse bedrijven voor verkoop en marketing van alle producten van de Nederlandse onderneming. Met deze regio's wordt de distributie in Duitsland nu volledig afgedekt. De betreffende bedrijven hebben zich vastgelegd op de afname van ten minste enkele honderden systemen van Cardio Control. Deze bedrijven hebben gezamenlijk een jaaromzet van circa NLG 50 miljoen. De samenwerking tussen deze bedrijven is tot stand gekomen onder de paraplu van Worldmed N.V., de Europese onderneming van Physical Sales & Services Inc. (PSS) uit de Verenigde Staten. Worldmed verzorgt al * met succes * de distributie van de producten van Cardio Control in België via de firma Deckers. PSS heeft een omzet van ruim US$ 1,6 miljard en is gespecialiseerd in verkoop en marketing van medische producten. Het is de grootste distributeur van medische producten aan huisartsen in de VS met 750 verkopers. PSS noteert aan de NASDAQ (PSSI).

Recent werd op het Europese cardiologiecongres in Barcelona de nieuwe ECG-software voor diagnose van kinderen tot 18 jaar geïntroduceerd ("Pediatric Means"). Ook dit product zal in Duitsland door de betreffende bedrijven worden verkocht, evenals de bestaande software voor het maken van Rust-ECG's en Stress-ECG's met behulp van de standaard PC.

De heer D.G. van Luijk, algemeen directeur van Cardio Control verklaart: "Met deze twee mijlpalen hebben we een doorbraak bereikt op de Duitse markt. Duitsland is voor onze producten de grootste markt binnen Europa. De omzet van Cardio Control in Duitsland zal daardoor in 1999 ruimschoots verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Voor 2000 verwachten wij wederom een verdubbeling van onze Duitse omzet."

In 1998 behaalde Cardio Control N.V., genoteerd aan de NMAX te Amsterdam, een nettowinst van NLG 2 miljoen op een omzet van bijna NLG 10 miljoen. Eerder heeft de onderneming bekend gemaakt voor 1999 en komende jaren een jaarlijkse omzetgroei te verwachten van gemiddeld 40% met handhaving van een bedrijfsresultaat van ten minste 20% van de omzet.

Rijswijk, 23 september 1999
Cardio Control N.V.

Voor nadere informatie:
Drs D.G. van Luijk, algemeen directeur, tel. nr. 070 * 398 7277 e-mail: (dick@cardiocontrol.com)
Zie ook onze website: www.cardiocontrol.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie