Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Letse leraren op training in Overijssel

Datum nieuwsfeit: 23-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 22 september 1999

LETSE LERAREN OP TRAINING IN OVERIJSSEL

Een delegatie van 6 Letten is op bezoek bij de provincie Overijssel. De delegatie bestaat uit 5 Letse leraren van landbouwscholen en een medewerker van een Lets drink- en afvalwaterbedrijf. Reden van het bezoek is een 4-weekse cursus op het gebied van drinkwaterbereiding. Boven aan de agenda voor het bezoek aan Overijssel staat kennisoverdracht en het trainen van trainers op het gebied van drinkwater. De leraren gaan in Letland een opleiding voor drinkwater, milieu- en afvalwater opzetten. WMO (Waterleiding Maatschappij Overijssel) geeft de cursus vorm en inhoud. Gedurende het verblijf in Overijssel zullen er bezoeken gebracht worden aan verschillende bedrijven op het gebied van zuivering en bereiding van drinkwater. De Letse delegatie heeft inmiddels twee cursusweken achter de rug en blijft nog tot 2 oktober in Overijssel. Het ochtendprogramma van de cursus bestaat uit theorie, waarna er `s middags een bezoek gebracht wordt aan bedrijven of scholen. Enkele bedrijven/scholen die bezocht worden zijn: AVK (armaturen voor leidingnetten), Wavin, De Groene Welle, Pompstation Espelo, RWZI Holten (slibverwerking) en de oppervlaktewaterwinning in Enschede
De provincie Overijssel heeft sinds 1990 een Jumelage met Letland. De
4-weekse cursus is onderdeel van een meerjarige samenwerking tussen de provincie Overijssel, het ministerie van Milieu Nordrhein-Westfalen en het Letse ministerie van Milieu.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie