Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq: Geavanceerde beveiligingsoplossing Identrus

Datum nieuwsfeit: 23-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Compaq kondigt geavanceerde beveiligingsoplossing Identrus aan

Oplossing vermindert risico en verhoogt snelheid voor financiële instellingen die elektronisch handel drijven

Gouda, 23 september 1999 - Compaq kondigt een complete Identrus-oplossing aan, waarmee financiële instellingen en hun handelspartners veilig handel kunnen drijven via Internet. Dankzij deze oplossing van Compaq kunnen financiële instellingen en hun zakelijke klanten profiteren van een koppeling met de betrouwbare Identrus-infrastructuur. Deze infrastructuur zorgt voor de beveiliging die organisaties nodig hebben om de identiteit van handelspartners op Internet te kunnen verifiëren en business-to-business financiële dienstverlening te kunnen aanbieden, zodat de risico's die kleven aan het handelen via Internet gereduceerd worden.

De Identrus-oplossing wordt gesteund door meer dan tien van de grootste banken ter wereld en zal de groei van elektronische handel versnellen dankzij de Public Key Infrastructure (PKI)-technologie. Deze maakt de ontwikkeling van echte verificatiesystemen voor elektronische handel mogelijk. Dit vermindert de risico's voor kopers en leveranciers, omdat zij binnen enkele seconden via een verificatiesysteem bij een bank kunnen garanderen dat leveranties en transacties worden uitgevoerd.

Zodra de millenniumproblematiek achter de rug is, zal er bij vele financiële instellingen over de hele wereld vraag ontstaan naar de Identrus-certificaten. In het voorjaar van 2000 verwacht Compaq vele Identrus-producten en -diensten te leveren voor elektronische handel. Financiële instellingen zijn reeds bezig om hun bestaande applicaties en risicobeheersystemen te voorzien van nieuwe, voor het web geschikte zakelijke front-end bankdiensten, zoals systemen voor transacties, kredietverlening en cash-flow management. Om er zeker van te zijn dat deze diensten naadloos en efficiënt geïmplementeerd en geïntegreerd kunnen worden, brengt Compaq voor banken en handelaren een complete oplossing op de markt die gebaseerd is op de belangrijkste technologische producten en diensten die momenteel beschikbaar zijn, inclusief:


* PKI, Smart Card en op hardware gebaseerde cryptotechnologie voor het beveiligen van transacties en een betrouwbare en flexibele benadering van systeem- en netwerkbeveiliging.

* Op PKI gebaseerde transactiesoftware voor financiële diensverleners en bedrijven die producten en diensten online willen aanbieden.
* Geavanceerde componenten voor infrastructuur en applicaties, die in gebruik kunnen worden genomen binnen diverse kanalen en Internet-technologie voor een optimale flexibiliteit bij ingebruikname en ondersteuning van nieuwe initiatieven voor elektronische handel.

* Advisering, systeemintegratie en projectmatige beheerdiensten van de 'Financial Service Industry Practice' van Compaq om succesvolle implementaties te garanderen.

* Complete installatie-, ondersteunings- en beheerdiensten van Compaq Customer Service.

Bij de Identrus-oplossing zijn de volgende partners betrokken:

JCP
JCP is een toonaangevend leverancier van op public key-gebaseerde transactiesoftware voor financiële dienstverleners en organisaties die hun producten en diensten online willen aanbieden. JCP levert de Trustbase-productlijn, waarmee organisaties hun beleid voor toegangsbeheer kunnen implementeren en de risico's verminderen die verbonden zijn aan elektronische handel. Deze producten vormen de basis voor het ontwikkelen van risicovermijdende elektronische handel. Met de Trustbase-software van JCP kunnen organisaties real-time zakendoen om de risico's te beheersen die zij lopen als zij andere organisaties toestaan om beslissende processen online uit te voeren. JCP was het eerste bedrijf dat een 'non-repudiation' protocol, 'Proof Positive', op de markt heeft gebracht dat een onweerlegbaar bewijs levert dat een transactie over het Internet is uitgevoerd.

iD2 Technologies
iD2 Technologies, dochter van Ericsson, ontwikkelt en verkoopt een complete set tools en softwareproducten om veilige transacties en identificatie via Internet mogelijk te maken. De onderneming heeft klanten in de financiële diensverlening, telecommunicatie en postbezorging in heel Europa en Azië. iD2 is opgericht in 1996 door de AU-system group en beschikt over meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van IT-oplossingen en producten gebaseerd op PKI en smartcardtechnologie. In december 1998 won iD2 de Grand Prize bij de European IT Prize awards met iD2 Certificate Manager, haar beheersysteem voor digitale certificaten. Compaq en iD2 werken al samen sinds februari 1999, toen zij een overeenkomst aankondigden om geavanceerde beveiligingssoftware voor Internet-transacties te leveren aan financiële instellingen in heel Europa. De PKI-software van iD2 wordt geïntegreerd in diverse Compaq-producten, vanaf de op Windows CE gebaseerde handhelds tot het non-stop beschikbare, lineair schaalbare Himalaya-platform. Het bedrijf heeft vestigingen in Stockholm, Londen en München.

Deluxe Data International
Deluxe Data International Limited, is gevestigd in Groot-Brittannië en is de internationale divisie van Deluxe Electronic Payment Systems, Inc., die beide onderdeel zijn van Deluxe Corporations's onlangs geformeerde eFunds business unit. eFunds is een toonaangevend aanbieder van end-to-end elektronische betalingsoplossingen voor financiële dienstverleners en de retailbranche. Deluxe Electronic Payment Systems is een van de grootste processors van EFT-transacties in de VS en heeft meer dan 800 bankorganisaties als klant wereldwijd. De software van eFunds omvat: de Deluxe Internet Financial Management (IFM)-producten, die Internet-bankieroplossingen bieden die toegesneden zijn op retail, kleine bedrijven en de zakelijke klanten van financiële instellingen.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jolanda Peek, tel. 0182-565844, e-mail (Jolanda.Peek@compaq.com) of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Judy van Kamperdijk, tel. 023 - 5628208, e-mail: (judyvk@monogram.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...