Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alexander en Suzanne ontmoeten superuitvinders

Datum nieuwsfeit: 23-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GCI HOLLAND PR

Alexander en Suzanne ontmoeten superuitvinders

Vandaag vond een ontmoeting plaats tussen BONK en de levende mascottes van de Nationale Junior Museumweek (NJM), Alexander en Suzanne. Aan de NJM, van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober 1999, nemen 200 musea in heel Nederland deel.

Het thema van de NJM is dit jaar 'De Uitvinding'. In elk van de deelnemende musea is een uitvinding uit de collectie op te sporen. Aanleiding voor het kunstenaarscollectief Bonk
- kunstenaars, superuitvinders en vertegenwoordigers van EU-voorzitter Finland - om Alexander en Suzanne te ontmoeten. Dit gebeurde in het Stripmuseum (Centre Belge de la Bande Dessinée) te Brussel, waar tot 21 november 1999 de expositie 'De wereld van BONK' te zien is.

De officiële opening van de NJM zal door BONK worden verricht in het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn. In dit museum vindt tot en met 31 oktober 1999 de expositie 'Uitvindingen, ouder dan je denkt' plaats.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie