Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra bijdrage in verlichting woonlasten minima Almere

Datum nieuwsfeit: 23-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 242.4

23 september 1999

EXTRA BIJDRAGE IN VERLICHTING WOONLASTEN MINIMA

De gemeente Almere heeft sinds vorig jaar een woonlastenfonds. Uit dit fonds kunnen sommige inwoners van de stad een extra bijdrage krijgen als aanvulling op hun huursubsidie. Boven een bepaalde huurgrens wordt een gedeelte van de huur niet meer vergoed via de huursubsidie. Het woonlastenfonds Almere is opgericht om ervoor te zorgen dat door deze zogenaamde kwaliteitskortingen echte minima er niet op achteruit gaan.

Mensen die én huursubsidie ontvangen én minimaal de afgelopen drie jaar een minimum inkomen hebben (bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of alleen aow krijgen), kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het woonlastenfonds. De meeste mensen die in aanmerking komen, zijn in september al door de gemeente op de hoogte gesteld dat zij een bijdrage uit het woonlastenfonds ontvangen. Deze mensen hoeven nu helemaal niets te doen: de bijdrage wordt automatisch op hun rekening bijgeschreven.

Iedereen die voor 1 oktober geen bericht van de gemeente gehad heeft, en die denkt toch aan de eisen (huursubsidie ontvangen én de afgelopen drie jaar een minimum-inkomen) te voldoen, kan tussen 1 oktober 1999 en 1 januari 2000 een bijdrage aanvragen bij de gemeente. Voor het aanvragen van een bijdrage kunnen zij terecht bij de publieksbalie RVM. Zij kunnen daar een aanvraagformulier en folder ophalen en uitleg krijgen over de regeling, en het ingevulde aanvraagformulier bij de publieksbalie RVM inleveren.

Vòòr 1 januari 2000 moet een aanvraag bij de gemeente binnen zijn. Alle aanvragen die na deze datum binnenkomen worden niét in behandeling genomen. Uiterlijk op 1 april 2000 ontvangen alle aanvragers bericht van de gemeente of de aanvraag al dan niet toegekend is, en hoe groot het eventueel toegekende bedrag is. Uitbetaling volgt kort na ontvangst van dit bericht.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie