Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Citraat transporteiwit CitS nader bekeken

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Promotie

Citraat transporteiwit CitS nader bekeken

Moleculair microbiologe Marleen van Geest onderzocht het citraat transporteiwit CitS, om functie en structuur van dit eiwit in kaart te brengen. CitS is een citraat transporteiwit in het cytoplasmamembraan van de bacterie Klebsiella pneumoniae. CitS transporteert citraat over het membraan samen met twee natriumionen en een proton. Om informatie over de structuur van CitS in het membraan te kunnen bepalen, is het van belang te weten hoe het eiwit met zijn specifieke vouwing in het membraan gezet wordt. Van Geest bepaalde de vouwing van CitS in het membraan door middel van verschillende biochemische technieken. Daardoor zijn de voor- en nadelen van die technieken voor dit transporteiwit nu bekend. Haar promotieonderzoek leidde onder andere tot drie publicaties in de Journal of Biological Chemistry.

Mevrouw van Geest (Huntington, USA, 1969) studeerde biologie in Groningen. Zij verrichtte haar promotieonderzoek bij de vakgroep Moleculaire microbiologie van de RUG, binnen de onderzoekschool GBB.

Datum en tijd

vrijdag 24 september 1999, 16.00 uur

Promovendus

mw. M. van Geest, tel. (050)363 21 55, fac (050)363 21 54 (werk)

Proefschrift

Membrane topology and insertion of the citrate transport protein CitS

Promotor

prof.dr. W.N. Konings

Faculteit

wiskunde en natuurwetenschappen

Plaats

Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie