Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO De Wandeling met poppenspeelster Enna-Dien Blink

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KRO De Wandeling met poppenspeelster Enna-Dien Blink

Datum: 24 sept. 99

KRO De Wandeling: Met poppenspel levenservaring doorgeven.

Praten met kinderen over kwesties van leven en dood. Door middel van poppenspel. Enna-Dien Blink wil met haar poppentheater levenservaring doorgeven aan anderen. Een keuze die ze gemaakt heeft door haar gehandicapte broer Siewert.

In KRO De Wandeling vertelt Enna-Dien over de waarden die ze van haar broer meegekregen heeft. "Siewert was authentiek, puur en eerlijk. Ik leerde om ook op die manier naar mensen om mij heen te kijken." Hij kreeg na een pokkenvaccinatie epilepsie en werd geestelijk gehandicapt. Enna-Dien paste van jongs af aan op hem en maakte zijn ontwikkeling van nabij mee. "Hij heeft mij het belang van het kleine geleerd, van de triomf van centimeters vooruitgang. Hij heeft mijn toekomst bepaald." Zijn overlijden, nu drie jaar geleden, en haar ervaringen met hem verwerkt ze in poppenspel. Daarmee confronteert ze kinderen op een bijzondere manier met afscheid nemen en hoe je daarmee omgaat.


- KRO De Wandeling, vrijdag 24 september 16.30 uur, Nederland 1.

In KRO De Wandeling gaat presentator Maritte Braspenning iedere vrijdagmiddag op zoek naar inspirerende verhalen van mensen met levenservaring. Een natuurlijk gesprek in een eerlijk decor. Daarnaast bezoekt Herman Post in elke uitzending een onverwacht stukje Nederland en leidt de kijker rond in een mooi wandelgebied van Staatsbosbeheer.

Organisatie: KRO De Wandeling

adres: Postbus 23000

postcode: 1202 EA

woonplaats: Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27

email: (wandeling@kro.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie