Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erica Terpstra opent banenmarathon Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Diemen, 22 september 1999

Opening door Erica Terpstra vrijdag 24 september om 7.00 uur 's ochtends

Meer dan duizend reacties op Banenmarathon Amsterdam

In de afgelopen twee weken hebben meer dan duizend mensen gereageerd op de Banenmarathon Amsterdam, een initiatief van Manpower. Om werkzoekenden in deze krappe arbeidsmarkt naar zich toe trekken, zet de uitzendorganisatie de deuren van haar vestiging aan het Museumplein in Amsterdam op 24 en 25 september 42 uur non-stop open. Van de duizend kandidaten zijn al meer dan 400 kandidaten ingepland voor een sollicitatiegesprek tijdens de banenmarathon. Met name de vacatures bij het call center van IBM in Schotland zijn populair.

Op de vestiging aan het Museumplein worden de kandidaten vervolgens geïnterviewd door een medewerker van Manpower. Daarna kunnen ze meteen een gesprek voeren met een manager van een van de deelnemende bedrijven. Voor de Banenmarathon Amsterdam wordt samengewerkt met enkele tientallen bedrijven waaronder KLM, Getronics, Xerox, PTT Post en Sony. De bedoeling is dat de sollicitanten meteen te horen krijgen of ze zijn aangenomen.

Opening door Erica Terpstra

De banenmarathon wordt vrijdag 24 september om 7.00 uur 's ochtends geopend door Erica Terpstra, ex-staatssecretaris van Sport. Daarna zal de banenmarathon worden afgetrapt met aerobics-lessen in de open lucht voor de sollicitanten en de medewerkers van Manpower. Een deel van de opbrengsten van de Banenmarathon Amsterdam gaat naar de Special Olympics, een organisatie die als doel heeft mensen met een verstandelijke handicap te laten profiteren van de voordelen van sport. Op zaterdag 25 september worden de nationale `Special Olympics' in Amsterdam gehouden.


Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie