Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vluchtelingjournalisten On File op cursus

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van journalisten

On Filers op cursus
On File, de Associatie van Vluchtelingjournalisten, begint dit najaar met twee cursussen om haar achterban te helpen de kennis van het Nederlands op een journalistiek niveau te brengen. De cursussen zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan met de eerste drie stages die On Filers begin dit jaar liepen, onder andere bij het Haarlems Dagblad en Radio Limburg. Daarbij bleek dat de actieve kennis van het Nederlands extra aandacht behoeft.
Met steun van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap is het nu mogelijk cursussen op twee verschillende niveaus op te zetten voor twee groepen van tien mensen. Beide cursussen worden gedurende vijftien weken eens per week gegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van journalistieke teksten. Voor beide cursussen geldt ook, dat ze gaandeweg worden ontwikkeld en veel aandacht zullen besteden aan individuele problemen van de deelnemers.
Dankzij de subsidie van het ministerie zullen bovendien voor de groep On Filers die het Nederlands nog niet goed machtig is, dit najaar (onder het motto 'Onder Collega's) enkele bijeenkomsten in het Engels worden georganiseerd waarbij Nederlandse collega's vertellen over hun werk. Journalisten die hieraan willen meewerken, worden van harte uitgenodigd daarover contact op te nemen met de coördinator van On File, Alisa Alijagic, op 020-427 9557.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie