Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakgroep Strategie Erasmus Universiteit valt in de prijzen

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

24 september 1999

Vakgroep Strategie van de Erasmus Universiteit Rotterdam valt met onderzoek naar kennisstrategieën in de prijzen.

Onderzoek van de vakgroep Strategie van de Faculteit Bedrijfskunde van de EUR is voor de tweede achtereenvolgende keer genomineerd voor de prestigieuze "Strategic Management Society Best Conference Paper Prize".

De Strategic Management Society is de internationale organisatie van wetenschappers op het gebied van strategisch management. Elk jaar wordt een wereldcongres georganiseerd waar onderzoeksresultaten worden gepresenteerd. Vanaf 1998 worden de beste 10 papers, uit een aanbod van vele honderden bijdragen geselecteerd.

Vorig jaar drong het onderzoek van prof.dr. Frans A.J. van den Bosch en drs. Raymond van Wijk over "Kenniscreatie in Interne Netwerken" door tot de beste tien. Dit jaar is het onderzoek van drs. Raymond van Wijk, prof.dr. Frans A.J. van den Bosch en prof.dr. Henk W. Volberda genomineerd. De genomineerde paper handelt over strategieën om het absorptievermogen van ondernemingen te vergroten om nieuwe kennis op te nemen. Interne netwerken spelen daarbij een belangrijke rol. Overigens ontving de vakgroep eind vorig jaar van de Koninklijke Shell Groep een research grant - "Payment to Centre of Excellence" - voor onderzoek naar kenniscreatie in netwerkorganisaties.

Info:

Vakgroep Strategie & Omgeving
Rotterdam School of Management / Faculteit Bedrijfskunde Drs. R. van Wijk tel: 010 - 408 1601. E-mail: (rwijk@fbk.eur.nl) Prof. dr. F.A.J. van den Bosch tel: 010 - 408 1955. E-mail: (fbosch@fbk.eur.nl)
Prof. dr. H.W. Volberda tel: 010 - 408 2761. E-mail: (hvolberda@fbk.eur.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie