Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe faciliteiten voor Tetragon 2100 disksysteem

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NIEUWE FACILITEITEN VOOR TETRAGON 2100 DISKSYSTEEM

Comparex maakt disk-opslagsysteem geschikt voor
de nieuwste Storage Area Network toepassingen.

Nieuwegein, 24 september 1999 - Comparex heeft zijn systeem voor de opslag van massale hoeveelheden computergegevens TETRAGON 2100 uitgebreid met een aantal nieuwe diensten en software-oplossingen voor geavanceerd gegevensbeheer in Open Systems en S/390-omgevingen. Het betreft de Optimisation Service, Open Migration Tool, LUN Administrator, Path Manager en een nieuwe Fibre Channel Adapter.

De Optimisation Service omvat een diepgaande analyse van het complete systeem. De specialisten van Comparex maken daarvoor gebruik van de nieuw- ontwikkelde Comparex Performance Optimiser (CPO). Die brengt alle bottlenecks in de verwerking aan het licht, waarna het systeem op basis van de analysegegevens aan de actuele situatie wordt aangepast. CPO biedt ook een aantal faciliteiten die de totale performance significant verbeteren. Zo kunnen logische disks van de ene RAID-groep worden verplaatst naar een andere RAID-groep zonder de I/O-activiteiten van het hostsysteem te onderbreken. Gebruik van CPO resulteert in een verhoogde throughput, korte responsetijden en een uitgebalanceerde verdeling van de werklast over de beschikbare resources.

De Comparex Open Migration Tool is een software-oplossing waarmee gegevens vanuit uiteenlopende opslagsystemen naar de TETRAGON 2100 worden gemigreerd. Ook de meest omvangrijke databases en systeem-bestanden worden snel en betrouwbaar verplaatst, ongeacht het type bestand en het format waarin de data is opgeslagen.

De nieuwe Comparex LUN Administrator verzorgt de toegangscontrole en beveiliging van gegevens in een Storage Area Network. De LUN Administrator beperkt daartoe de toegang tot die LUN-eenheden waarvoor het betrokken hostsysteem is geautoriseerd, ongeacht of die direct op de host zijn aangesloten of via hubs en switches.

Eveneens nieuw is de Comparex Path Manager voor Windows NT en AIX. Daarmee kunnen LUN-eenheden via twee verschillende paden worden benaderd. Het kan daarbij gaan om zowel SCSI- als Fibre Channel verbindingen. Als één van de toegangspaden om welke reden dan ook is geblokkeerd, wordt de I/O automatisch via het andere pad geactiveerd. Dat leidt niet alleen tot een hoge mate van beschikbaarheid, maar ook tot een betere performance door load balancing over de beschikbare paden. De Path Manager laat zich bovendien uitstekend combineren met andere failover-voorzieningen, zoals cluster-oplossingen. Als een server overbelast dreigt te raken of niet functioneert, zorgt de clustersoftware er voor dat de diskactiviteiten en netwerkverbindingen door een andere processor worden overgenomen en de applicaties opnieuw worden gestart. TETRAGON 2100 ondersteunt dergelijke voorzieningen van alle toonaangevende clustering-oplossingen, waaronder MSCS van Microsoft en HACMP van CLAM.

Tot slot is er een nieuwe Fibre Channel Adapter voor de TETRAGON 2100 ontwikkeld. Die vergroot de maximale lengte van glasvezelverbindingen tussen servers en opslagsystemen van de huidige 500 meter tot 10 kilometer. Daardoor kunnen geheel nieuwe beveiligingsconcepten worden toegepast. Zo kunnen vitale gegevens vanuit actieve datacenters worden verplaatst naar disksystemen die op grote afstand in speciaal beveiligde ruimtes zijn opgesteld. De beheerder heeft daarbij alle voordelen van de flexibiliteit van een Storage Area Network, gecentraliseerd beheer en de veiligheid van opslagsystemen op grote afstanden.

Comparex Holdings, met hoofdkantoor in Londen, is al ruim 29 jaar gespecialiseerd in complete en flexibele oplossingen voor zeer omvangrijke, complexe en bedrijfskritische ICT-omgevingen. Zo levert Comparex onder meer totaaloplossingen voor rekencentra, bedrijfsnetwerken en beveiligingsoplos-singen. Daarnaast is Comparex gespecialiseerd in methoden, technieken en oplossingen op het gebied van Decision Support Systems (DSS), SAP/R3 en SAP Business Information Warehouse (SAP BW), Customer Relationship Management (CRM) en geïntegreerde toepassingen voor call centers, front-offices en klantinteracties. Comparex Holdings heeft 7.000 medewerkers, waarvan 112 in Nederland, dit is inclusief de medewerkers van het recent overgenomen ACI Rotterdam en Sequent De Meern. De totale omzet bedraagt circa NLG. 2,5 miljard. In Nederland bedroeg de omzet in 1998 NLG. 97 miljoen.

Contact voor de Redactie
COMPAREX Nederland BV en P&B Communicatie BV
Elly van Doorn Robert Jan Pabon
tel: 030 - 6697906 tel: 0345 - 682734
fax: 030 - 6666054 fax: 0345 - 681444
e-mail: elly.van-(doorn@comparex.nl) e-mail: (mailbox@penb.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie