Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven, Helmond en regio

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 09/24/99

Persberichten van 24 september 1999/

Berichten uit Eindhoven, Helmond en de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling
Op de Eerste Hulp van het Catharinaziekenhuis is donderdagavond om 20.40 uur een 37-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De man was naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Alard du Hamelstraat gevallen was. De man had flink gedronken en was buiten bewustzijn geraakt. Op de EHBO kwam hij bij zijn positieven en werd agressief. De man vernielde een brancard, een infuusstandaard en een infuus. Met veel moeite werd de man aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Verdachten mishandeling en vernieling aangehouden Vrijdagmorgen rond 2.45 uur zijn in de binnenstad drie verdachten van mishandeling en vernieling aangehouden. De drie verdachten, twee Veldhovenaren van 24 en 21 jaar en een Rotterdammer van 21 jaar, maakten deel uit van een groep die op het Stratumseind een 19-jarige Eindhovenaar sloegen en naar andere bezoekers van het Stratumseind met stenen gooiden. Op de Smalle Haven vernielden ze een autoruit. Twee van de drie aangehouden verdachten zijn militair, zodat de Koninklijke Marechaussee het verdere onderzoek doet.

Eindhoven: Autodief aangehouden
Op de Wattstraat is vrijdag om 5.20 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed in een Opel Kadett die in Venlo gestolen was. De man is aangehouden en hij wordt overgedragen aan de politie in Limburg.

Eindhoven: Snelheidscontroles
 Op de Huizingalaan is donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er passeerden 256 voertuigen en daarvan reden er 38 te snel.
 Tussen 21.10 en 22.00 uur was de Dr. Berlagelaan aan de beurt. Hier reden 177 voertuigen voorbij het controlepunt. 47 bestuurders deden dat te snel.
Op beide plaatsen ma 50 gereden worden. De hoogste snelheden zijn niet bekend.

Helmond: Dronken man beschadigt auto?s
Vrijdag om 3.20 uur een 50-jarige Helmonder aangehouden. De man had op de Heistraat tegen een auto geschopt. De eigenaar van de auto had de man gepakt en tijdens de worsteling die daarop volgde werd ook nog een aan de Heistraat geparkeerde auto beschadigd. De 50-jarige man had flink gedronken en is overgebracht naar het politiebureau. Daar vernielde hij nog een lamp in het ophoudlokaal. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politiemensen geschorst
De korpschef van de politie Brabant Zuid-Oost , dhr. H.G.J.M. Raeven ,heeft namens de korpsbeheerder, Dr. R.W. Welschen, twee politiemensen met onmiddellijke ingang geschorst. Beiden worden verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Tegen de twee is een onderzoek ingesteld.
De geschorsten zijn een hoofdagent van de afdeling Cranendonck en een politiesurveillant die tot agent werd opgeleid in de afdeling Woensel-Zuid.

Eindhoven: Ruzie in het verkeer
Vrijdagmiddag rond 15.15 uur is op de Kennedylaan in Eindhoven een 33-jarige Udenaar mishandeld. Een portierruit van zijn auto werd tijdens de ruzie vernield. Het slachtoffer had en andere automobilist op het viaduct Tempellaan gesneden. Een automobilist die achter hem reed ergerde zich aan dat gedrag en stapte ter hoogte van de Kennedylaan uit zijn auto en sloeg het slachtoffer tegen zijn gezicht. Het slachtoffer pakte daarop een wapenstok die hij in zijn auto had liggen en dreigde daarmee naar de dader. De dader sloeg toen met zijn vuist de portierruit van de auto van de Udenaar stuk. De Udenaar snelde daarop naar het politiebureau waar hij aangifte deed van het voorval. Zijn wapenstok werd daar in beslaggenomen en dat leverde hem al een proces-verbaal op. De politie doet verder onderzoek naar de geweldpleger.

Eindhoven: Beroving
Vrijdagmorgen rond 02.00 uur is op de Edisonstraat een 53-jarige man uit Eindhoven beroofd van zijn portemonnee. De man liep in de Edisonstraat waar drie onbekende mannen naar hem toekwamen. Een van die mannen pakte het slachtoffer bij zijn keel terwijl een andere de portemonnee met ongeveer f. 100,- uit zijn broekzak pakte. De drie renden na de beroving weg in de richting van de Marconilaan.

Eindhoven: Autodiefstal
Vrijdagmiddag is op de Urkhovenseweg een grijze Opel Corsa met het kenteken YX-88-BL gestolen.

Helmond: Verkeersongeval
Een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Helmond zijn vrijdagmiddag om 15.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Burgemeester van Houtlaan en de Molenstraat. Een 18-jarige man uit Bergen stond met zijn auto voorgesorteerd op de Burgemeester van Houtlaan om links af de Deurneseweg op te rijden. Het verkeer naast hem op een voorsorteervak om rechtdoor te gaan kreeg groen licht om de kruising op te rijden. De inwoner uit Bergen vergiste zich en reed ook de kruising op. Hij bemerkte zijn vergissing en reed achteruit terug. Het andere slachtoffer was vanaf de Churchilllaan de Deurneseweg overgestoken en wilde linksaf slaan om de Molenstraat in te rijden. Hij werd door de automobilist uit Bergen aangereden toen hij net achter hem reed. De brandweer van Helmond heeft de Helmonder en zijn vrouw uit de auto moeten bevrijden vanwege vermeend rugletsel. Beiden zijn overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Helmond: Autoinbraak
Onbekenden hebben vrijdagmiddag ingebroken in een geparkeerde auto op de Kluisstraat. Er werd een portierruit ingeslagen en de daders gingen aan de haal met de autoradio.

Cranendonck: Snelheidscontroles
In de gemeente Cranendonck en in Leende zijn vandaag op verschillende plaatsen steekproefsgewijze snelheidscontroles gehouden. Bij de controles werd de Lasergun snelheidsmeter gehanteerd. Dat leverde elf processen-verbaal op. Er werd onder meer gecontroleerd op Molenheide in Soerendonk, Burgemeester van Houtstraat Budel, Hoofdstraat Budel-Dorplein, Gastelseweg in Budel en de Valkenswaardseweg in Leende.

Eindhoven: Maatregelen bij voetbalwedstrijd
De politie Brabant Zuid-Oost neemt bij de Champions Leaguewedstrijd PSV ? Glasgow Rangers een aantal maatregelen. De wedstrijd wordt op dinsdag 28 september gespeeld in Eindhoven.

Via georganiseerd vervoer komen 1500 supporters vanuit Schotland naar Eindhoven. Er zijn geluiden dat er nog 1000 tot 2000 Glasgow-supporters zonder toegangskaartje naar Nederland komen. Op de wedstrijddag, dinsdag dus, zijn er geen toegangskaartjes meer te koop. Om hierop in te spelen heeft de politie, in samenwerking met PSV en Glasgow Rangers, een aantal maatregelen genomen.

Nu al worden de Schotse supporters via hun club benaderd met het bericht niet zonder kaartje naar Nederland te komen. Dit gebeurt met folders.
Komen de Glasgowsupporters toch naar Nederland dan worden ze ook via de Amsterdamse politie benaderd. Veel supporters reizen namelijk eerst naar Amsterdam. Ook hier worden ze ontmoedigd om zonder kaartje naar Eindhoven te komen.

In Eindhoven worden dinsdag op de invalswegen naar de stad controleposten ingericht. Hierbij geldt dezelfde methode, ontmoedigen met folders en gesprekken.
Op enige afstand van het Philipsstadion worden vanaf 17.00 uur toegangscontroles ingericht. Met hekken, politiemensen en PSV-stewards wordt op enkele punten een eerste toegangskaartcontrole gehouden. Supporters van beide clubs komen niet bij het stadion zonder toegangskaartje. De controlepunten liggen op de Mathildelaan bij het politiebureau en bij de De Jonghlaan, Op de Frederiklaan bij de Gagelstraat en de De Jonghlaan, bij de Elisabethtunnel op de Fellenoord en op de Vonderweg bij de Willemstraat. Hiervoor is wel een noodverordening noodzakelijk. Met deze eerste controle wil de politie voorkomen dat er teveel druk komt op de toegangen van het stadion, waar, zoals gebruikelijk, gefouilleerd zal worden. Vanwege dit oponthoud worden supporters geadviseerd wat eerder naar het stadion te komen.
Het Philipsstadion gaat om 18.30 uur open. De politie zet op dinsdag, gedurende de hele dag, 500 politiemensen in.
Voor het verkeer worden met borden de omleidingen aangegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...