Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven, Helmond en regio

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 09/24/99

Persberichten van 24 september 1999/

Berichten uit Eindhoven, Helmond en de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling
Op de Eerste Hulp van het Catharinaziekenhuis is donderdagavond om 20.40 uur een 37-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De man was naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Alard du Hamelstraat gevallen was. De man had flink gedronken en was buiten bewustzijn geraakt. Op de EHBO kwam hij bij zijn positieven en werd agressief. De man vernielde een brancard, een infuusstandaard en een infuus. Met veel moeite werd de man aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Verdachten mishandeling en vernieling aangehouden Vrijdagmorgen rond 2.45 uur zijn in de binnenstad drie verdachten van mishandeling en vernieling aangehouden. De drie verdachten, twee Veldhovenaren van 24 en 21 jaar en een Rotterdammer van 21 jaar, maakten deel uit van een groep die op het Stratumseind een 19-jarige Eindhovenaar sloegen en naar andere bezoekers van het Stratumseind met stenen gooiden. Op de Smalle Haven vernielden ze een autoruit. Twee van de drie aangehouden verdachten zijn militair, zodat de Koninklijke Marechaussee het verdere onderzoek doet.

Eindhoven: Autodief aangehouden
Op de Wattstraat is vrijdag om 5.20 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed in een Opel Kadett die in Venlo gestolen was. De man is aangehouden en hij wordt overgedragen aan de politie in Limburg.

Eindhoven: Snelheidscontroles
 Op de Huizingalaan is donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er passeerden 256 voertuigen en daarvan reden er 38 te snel.
 Tussen 21.10 en 22.00 uur was de Dr. Berlagelaan aan de beurt. Hier reden 177 voertuigen voorbij het controlepunt. 47 bestuurders deden dat te snel.
Op beide plaatsen ma 50 gereden worden. De hoogste snelheden zijn niet bekend.

Helmond: Dronken man beschadigt auto?s
Vrijdag om 3.20 uur een 50-jarige Helmonder aangehouden. De man had op de Heistraat tegen een auto geschopt. De eigenaar van de auto had de man gepakt en tijdens de worsteling die daarop volgde werd ook nog een aan de Heistraat geparkeerde auto beschadigd. De 50-jarige man had flink gedronken en is overgebracht naar het politiebureau. Daar vernielde hij nog een lamp in het ophoudlokaal. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politiemensen geschorst
De korpschef van de politie Brabant Zuid-Oost , dhr. H.G.J.M. Raeven ,heeft namens de korpsbeheerder, Dr. R.W. Welschen, twee politiemensen met onmiddellijke ingang geschorst. Beiden worden verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Tegen de twee is een onderzoek ingesteld.
De geschorsten zijn een hoofdagent van de afdeling Cranendonck en een politiesurveillant die tot agent werd opgeleid in de afdeling Woensel-Zuid.

Eindhoven: Ruzie in het verkeer
Vrijdagmiddag rond 15.15 uur is op de Kennedylaan in Eindhoven een 33-jarige Udenaar mishandeld. Een portierruit van zijn auto werd tijdens de ruzie vernield. Het slachtoffer had en andere automobilist op het viaduct Tempellaan gesneden. Een automobilist die achter hem reed ergerde zich aan dat gedrag en stapte ter hoogte van de Kennedylaan uit zijn auto en sloeg het slachtoffer tegen zijn gezicht. Het slachtoffer pakte daarop een wapenstok die hij in zijn auto had liggen en dreigde daarmee naar de dader. De dader sloeg toen met zijn vuist de portierruit van de auto van de Udenaar stuk. De Udenaar snelde daarop naar het politiebureau waar hij aangifte deed van het voorval. Zijn wapenstok werd daar in beslaggenomen en dat leverde hem al een proces-verbaal op. De politie doet verder onderzoek naar de geweldpleger.

Eindhoven: Beroving
Vrijdagmorgen rond 02.00 uur is op de Edisonstraat een 53-jarige man uit Eindhoven beroofd van zijn portemonnee. De man liep in de Edisonstraat waar drie onbekende mannen naar hem toekwamen. Een van die mannen pakte het slachtoffer bij zijn keel terwijl een andere de portemonnee met ongeveer f. 100,- uit zijn broekzak pakte. De drie renden na de beroving weg in de richting van de Marconilaan.

Eindhoven: Autodiefstal
Vrijdagmiddag is op de Urkhovenseweg een grijze Opel Corsa met het kenteken YX-88-BL gestolen.

Helmond: Verkeersongeval
Een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Helmond zijn vrijdagmiddag om 15.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Burgemeester van Houtlaan en de Molenstraat. Een 18-jarige man uit Bergen stond met zijn auto voorgesorteerd op de Burgemeester van Houtlaan om links af de Deurneseweg op te rijden. Het verkeer naast hem op een voorsorteervak om rechtdoor te gaan kreeg groen licht om de kruising op te rijden. De inwoner uit Bergen vergiste zich en reed ook de kruising op. Hij bemerkte zijn vergissing en reed achteruit terug. Het andere slachtoffer was vanaf de Churchilllaan de Deurneseweg overgestoken en wilde linksaf slaan om de Molenstraat in te rijden. Hij werd door de automobilist uit Bergen aangereden toen hij net achter hem reed. De brandweer van Helmond heeft de Helmonder en zijn vrouw uit de auto moeten bevrijden vanwege vermeend rugletsel. Beiden zijn overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Helmond: Autoinbraak
Onbekenden hebben vrijdagmiddag ingebroken in een geparkeerde auto op de Kluisstraat. Er werd een portierruit ingeslagen en de daders gingen aan de haal met de autoradio.

Cranendonck: Snelheidscontroles
In de gemeente Cranendonck en in Leende zijn vandaag op verschillende plaatsen steekproefsgewijze snelheidscontroles gehouden. Bij de controles werd de Lasergun snelheidsmeter gehanteerd. Dat leverde elf processen-verbaal op. Er werd onder meer gecontroleerd op Molenheide in Soerendonk, Burgemeester van Houtstraat Budel, Hoofdstraat Budel-Dorplein, Gastelseweg in Budel en de Valkenswaardseweg in Leende.

Eindhoven: Maatregelen bij voetbalwedstrijd
De politie Brabant Zuid-Oost neemt bij de Champions Leaguewedstrijd PSV ? Glasgow Rangers een aantal maatregelen. De wedstrijd wordt op dinsdag 28 september gespeeld in Eindhoven.

Via georganiseerd vervoer komen 1500 supporters vanuit Schotland naar Eindhoven. Er zijn geluiden dat er nog 1000 tot 2000 Glasgow-supporters zonder toegangskaartje naar Nederland komen. Op de wedstrijddag, dinsdag dus, zijn er geen toegangskaartjes meer te koop. Om hierop in te spelen heeft de politie, in samenwerking met PSV en Glasgow Rangers, een aantal maatregelen genomen.

Nu al worden de Schotse supporters via hun club benaderd met het bericht niet zonder kaartje naar Nederland te komen. Dit gebeurt met folders.
Komen de Glasgowsupporters toch naar Nederland dan worden ze ook via de Amsterdamse politie benaderd. Veel supporters reizen namelijk eerst naar Amsterdam. Ook hier worden ze ontmoedigd om zonder kaartje naar Eindhoven te komen.

In Eindhoven worden dinsdag op de invalswegen naar de stad controleposten ingericht. Hierbij geldt dezelfde methode, ontmoedigen met folders en gesprekken.
Op enige afstand van het Philipsstadion worden vanaf 17.00 uur toegangscontroles ingericht. Met hekken, politiemensen en PSV-stewards wordt op enkele punten een eerste toegangskaartcontrole gehouden. Supporters van beide clubs komen niet bij het stadion zonder toegangskaartje. De controlepunten liggen op de Mathildelaan bij het politiebureau en bij de De Jonghlaan, Op de Frederiklaan bij de Gagelstraat en de De Jonghlaan, bij de Elisabethtunnel op de Fellenoord en op de Vonderweg bij de Willemstraat. Hiervoor is wel een noodverordening noodzakelijk. Met deze eerste controle wil de politie voorkomen dat er teveel druk komt op de toegangen van het stadion, waar, zoals gebruikelijk, gefouilleerd zal worden. Vanwege dit oponthoud worden supporters geadviseerd wat eerder naar het stadion te komen.
Het Philipsstadion gaat om 18.30 uur open. De politie zet op dinsdag, gedurende de hele dag, 500 politiemensen in.
Voor het verkeer worden met borden de omleidingen aangegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie