Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grondwatersanering in de Keen Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Grondwatersanering in de Keen

Ondanks dat de gemeente Etten-Leur via uitgebreid bodemonderzoek getracht heeft eventuele bodemverontreiniging in bestemmingsplan De Keen vooraf op te sporen en ongedaan te maken, is op een klein gedeelte van het plangebied grondwaterverontreiniging vastgesteld.

Het betreft een gedeelte omsloten door de straten Moerlaken, Vinkenbroek en Karnsberg.

Aard en omvang van de verontreiniging zijn inmiddels bekend. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 800 m2 waar sprake is van ernstige verontreiniging van het grondwater met restant van bestrijdings-/ontsmettingsmiddel. Uitgaande van een traject van circa 2,5 meter dik bedraagt het volume van ernstig verontreinigde bodem ongeveer 2.000 m3. In het diepere grondwater (6 tot 7 meter beneden maaiveld) is geen verontreiniging van betekenis meer vastgesteld.

Omdat de gemeente gehouden is niet-verontreinigde grond te leveren waarop zonder gezondheids- en milieurisico's gebouwd en gewoond kan worden, is besloten de verontreiniging te saneren (ondanks het feit dat er nog geen officiële normen voor de betreffende stof zijn vastgesteld).

De grondwatersanering zal, naar het zich laat aanzien, ongeveer een jaar duren. Geprobeerd wordt daarmee zo mogelijk eind oktober 1999 te starten.

In overleg tussen de gemeente Etten-Leur, bureau Bodemsanering van de provincie Noord-Brabant en het ingeschakelde ingenieursbureau is vastgesteld dat met de woningbouw nu begonnen mag worden en dat de verontreiniging en de saneringswerkzaamheden geen gezondheidsrisico en geen risico voor de geplande funderingswijzen inhouden.

Het bovenstaande betekent dat de bouw van de woningen en de sanering van het grondwater nu nagenoeg gelijktijdig kunnen plaatsvinden. In beginsel kan dus op korte termijn worden gestart met de bouw van de 44 woningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie