Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sloop Kanaalweg 140a Den Helder

Datum nieuwsfeit: 24-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

persberichten

Sloop Kanaalweg 140a van start

Datum: 24 september 1999

Op 16 september jl. besteedde de Helderse Courant aandacht aan de voorgenomen sloop van het voormalige postduivengebouw aan de Kanaalweg.

De sloop begint volgende week. Er is even gewacht i.v.m. de openlucht filmvoorstelling. Bij de bewoners ontstond enige onrust vanwege de aanwezigheid van asbest in het gebouwtje. Er zit nog asbest in de binnenwanden. Daarom gebeurt de sloop door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf, Boy Limmen. Dat is een wettelijke eis.

Naast het gebouw ligt een verwaarloosd en overwoekerd fietscrossterreintje. Dat terrein stamt uit de jaren tachtig toen fietscrossen "in" was bij de jeugd. Het terrein wordt opgeschoond en geëgaliseerd en bij het huidige trapveldje gevoegd. De Stichting Werkgroep Centrum weet hiervan en heeft daar vrede mee. Het wordt een trapveldje in afwachting van andere plannen voor dit gebied. Het hek aan de achterzijde van het gebouw blijft gehandhaafd. Waar voorheen de marinekantine stond, wordt ook weer (na de filmvoorstelling) een afscheiding aangebracht.

_________________________________________________________________

Laatste verandering: september 27, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie