Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste Almeerse Internetcafe in stadhuis

Datum nieuwsfeit: 25-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 224

16 september 1999

'Ook veel informatie over millenniumprobleem tijdens Gemeentedag op 25 september'
EERSTE ALMEERSE INTERNETCAFÉ IN STADHUIS

Het eerste Internetcafé van Almere staat op 25 september van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Stadhuis. Een Internetcafé voor één dag welteverstaan. Speciaal voor de Gemeentedag, die dit jaar in het teken staat van informatie- en communicatietechnologie (ICT), wordt er in de hal van het Stadhuis een heus Internetcafé gebouwd waar iedereen kan binnenlopen om kennis te maken met Internet. In het café lopen mensen die bezoekers op weg kunnen helpen bij hun zoektocht op de 'elektronische snelweg'. Natuurlijk is het mogelijk dit alles onder het genot van een drankje en een (digitale) krant te doen.

Dit jaar staat de Gemeentedag in het teken van informatie en communicatie technologie. Wat doet de gemeente op dit gebied en wat doen andere Almeerse organisaties? Op 25 september van 10.00 uur tot 16.00 uur zullen verschillende afdelingen van de gemeente, stichtingen, bedrijven en andere organisaties bezoekers laten meegenieten van de mogelijkheden die de nieuwe communicatietechnologie nu al biedt en in de toekomst nog gaat bieden.

Internetcafé

In de centrale hal van het Stadhuis wordt een echt Internetcafé gebouwd in het Stadhuis. In dit Internetcafé kunnen bezoekers plaats nemen achter een computer en surfen over het Internet. Nog nooit iets met Internet gedaan? Geen probleem, want in het café lopen kenners rond die de bezoekers wegwijs kunnen maken in het gebruik van Internet. KPN ondersteunt de gemeente bij het café met kennis en apparatuur. Zij kunnen mensen ook informeren over de mogelijkheden van het Internet.

Millennium

Een van de belangrijke stands tijdens de Gemeentedag is de informatiestand over het millennium en het millenniumprobleem. Hier kunnen inwoners al hun vragen stellen over de meest bijzondere jaarwisseling van deze eeuw. Wat gebeurt er op 31 december om 24.00 uur? Wat doet de gemeente? Hoe zit het met de apparatuur bij u thuis? Blijft de televisie het gewoon doen na twaalven, en hoe zit het met de video en de magnetron? Valt de stroom uit om 24.00 uur? Zo ja, wat moet u dan doen? Waar kunt u de gemeente bereiken? En zo zijn er talloze vragen waarop de mensen in de millenniumstand een antwoord hebben. Bij deze stand kunnen bezoekers ook kijken op de Internetsite van het Millenniumplatform.

Monopoly

Almere heeft aangegeven een plekje te willen op het monopolybord. De Stichting Stadspromotie Almere heeft hierop een prijsvraag uitgeschreven waarbij inwoners van Almere konden aangeven welke straat Almere het best kan vertegenwoordigen op het monopolyspel. Tijdens de Gemeentedag wordt om 14.00 uur de prijswinnaar bekend gemaakt.

Naast deze onderwerpen is er nog veel meer te zien en vooral ook te doen tijdens de Gemeentedag. Alles op het gebied van de toekomstige manier van communiceren en dienstverlening van de gemeente. Een korte opsomming van wat er te zien is tijdens de Gemeentedag:
* kennismaken met Internet en de mogelijkheden van Internet in het Internetcafé;

* presentatie van KPN in het Internetcafé;
* wat gebeurt er tijdens de jaarwisseling, informatie over het millenniumprobleem;

* het digitaal bekijken van bestemmingsplannen;
* demonstratie van de inspectie van de riolering via een robot;
* demonstratie van het ondergrondse afvalsysteem;
* presentatie van het nieuwe stadscentrum;
* presentatie van het project 'computers op scholen';
* prijsuitreiking monopolyprijsvraag, spelen digitaal monopolyspel;
* presentatie van de nationale vereniging van fibromyalgiepathienten en de SOGA over het gebruik van Internet om mensen uit hun isolement te halen;

* internetdemonstratie van de Slimme Gids;
* internetdemonstratie van GX-networks.

Dit is slechts een korte opsomming van de activiteiten die zullen plaatsvinden tijdens de Gemeentedag. Het totale programma met tijdstippen waarop demonstraties en presentaties plaatsvinden wordt binnenkort bekendgemaakt.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie