Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentedag Almere live op Internet

Datum nieuwsfeit: 25-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 243

23 september 1999

'robots, internetcafe, millennium, monopoly en nog veel meer ICT in Stadhuis'

GEMEENTEDAG ALMERE LIVE OP INTERNET

De gemeentedag in Almere, op zaterdag 25 september van 10.00 tot 16.00 uur, is de hele dag te volgen op het Internet. De dag staat geheel in het teken van Informatie en Communicatie Technologie. Via www.almere.nl kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het Internetcafe dat speciaal voor deze dag in het Stadhuis is opgebouwd.

Robots
Dit jaar staat de Almeerse Gemeentedag in het teken van Informatie en Communicatie Technologie. Wat doet de gemeente op dit gebied en wat doen andere Almeerse organisaties? Verschillende afdelingen van de gemeente, stichtingen, bedrijven en andere organisaties laten bezoekers meegenieten van de mogelijkheden die de nieuwe communicatietechnologie nu al biedt en in de toekomst nog gaat bieden. Zo kunnen bezoekers zien hoe nu al robots worden ingezet voor de inspectie van het Almeerse rioolstelsel en hoe afvalverwerking in de toekomst zal verlopen onder de grond.

Internetcafé
In het Stadhuis wordt een echt Internetcafé gebouwd. In dit Internetcafé kunnen inwoners van Almere plaats nemen achter een computer en kennis maken met het Internet. In het café lopen kenners rond die de bezoekers wegwijs kunnen maken in het gebruik van Internet. KPN ondersteunt de gemeente bij het café met kennis en apparatuur.

Millennium
Een van de belangrijke stands tijdens de Gemeentedag is de informatiestand over het millennium en het millenniumprobleem. Hier kunt u al uw vragen stellen over de meest bijzondere jaarwisseling van deze eeuw. Wat gebeurt er op 31 december om 24.00 uur. Wat doet de gemeente? Hoe zit het met de apparatuur bij u thuis? Blijft de televisie het gewoon doen na twaalven, en hoe zit het met de video en de magnetron? Valt de stroom uit om 24.00 uur? Zo ja, wat moet u dan doen? Waar kunt u dan de gemeente bereiken. En zo zijn er talloze vragen waarop de mensen in de millenniumstand een antwoord hebben voor bezoekers.

Monopoly
U heeft vast wel iets gehoord over het feit dat de gemeente Almere heeft aangegeven een plekje te willen op het monopolybord. De Stichting Stadspromotie Almere heeft een prijsvraag uitgeschreven waarin inwoners van Almere konden aangeven welke straat Almere het best kan vertegenwoordigen op het monopolyspel. Tijdens de Gemeentedag wordt om 14.00 uur de prijswinnaar bekend gemaakt.

Naast deze onderwerpen is er nog veel meer te zien tijdens de Gemeentedag. Alles op het gebied van de toekomstige manier van communiceren en dienstverlening van de gemeente. Een korte opsomming van wat er te zien is tijdens de Gemeentedag:


* kennismaken met Internet en de mogelijkheden van Internet in het Internetcafé;

* presentatie van KPN in het Internetcafé;
* wat gebeurt er tijdens de jaarwisseling, informatie over het millenniumprobleem;

* het digitaal bekijken van bestemmingsplannen;
* demonstratie van de inspectie van de riolering via een robot;
* demonstratie van het ondergrondse afvalsysteem;
* presentatie van het nieuwe stadscentrum;
* presentatie van het project 'computers op scholen';
* prijsuitreiking monopolyprijsvraag, spelen digitaal monopolyspel;
* presentatie van de nationale vereniging van fibromyalgiepathienten en de SOGA over het gebruik van Internet om mensen uit hun isolement te halen;

* internetdemonstratie van de Slimme Gids;
* internetdemonstratie van GX-networks.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie