Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleinschalige Expeditie-Cruises over de Amazone

Datum nieuwsfeit: 25-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 25 SEPTEMBER 1999

Klassieke, Kleinschalige Expeditie-Cruises over de Amazone

International Expeditions: Expert op het gebied van Natuurreizen

International Expeditions, wereldwijd leider op het gebied van Natuurreizen, biedt prachtige 9-daagse riviercruises over de Amazone aan. In totaal heeft International Expeditions nu vier riviercruiseschepen in gebruik: La Amatista (28 passagiers), La Esmeralda (16 passagiers), La Turmalina (27 passagiers) en La Malaquita (8 passagiers). Wegens de groeiende vraag naar kleinschalige cruises over de Amazone wordt in het najaar de vloot uitgebreid met een nieuw schip: La Turquesa.

Door de geringe diepgang (5-7 feet) en lengte van de schepen (90 - 125 feet) zijn de rivierschepen bij uitstek geschikt voor het verkennen van een van de meest ontoegankelijke gebieden ter aarde: de Amazone.

Klassieke stijl
In de klassieke stijl van de ontdekkingreizen van de 19e eeuw kan nu op uiterst comfortabele wijze de uitbundige flora en fauna van de Amazone worden verkend. Iedere cruise wordt begeleid door deskundige tweetalige natuurgidsen.

De afvaarten voor de riviercruises vinden wekelijks plaats vanuit Iquitos in Peru.

Bij de inrichting van alle vier riviercruiseschepen is rekening gehouden met het doel van de reis: het verkennen en bestuderen van de natuur. Op ieder schip is bijvoorbeeld een open observatiedek aanwezig. Overdag dé plek om de vele bijzondere én vaak zeldzame apen, vogels en ander dieren of planten in dit gebied te bestuderen.

Observatiedek
's Nachts is het observatiedek een prachtige plaats om de sterrenhemel te bewonderen.Verder is de sfeervol ingerichte eetzaal omgeven door grote ramen (van de vloer tot het plafond). De zeer comfortabele ingerichte schepen beschikken verder over hutten met uitzicht naar buiten, airconditioning, een privé-bad en een douche. Het ontwerp en de elegante inrichting van de schepen is gebaseerd op de laat 19e eeuwse rivierschepen van de welvarende "rubberbarons". In de architectuur zijn veel handgesneden houtsnijwerk en koperen ornamenten verwerkt, waardoor een intieme, ontspannen ambiance aan boord ontstaat.

Deskundige, tweetalige natuurgidsen begeleiden iedere riviercruise. Zij attenderen de passagiers op allerlei dieren en planten, begeleiden excursies en geven meer inzicht in de kleurrijke folklore van de Amazone. Tijdens de cruise zijn er regelmatig excursies, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van opblaasbare rubberboten ("Zodiacs"). Er bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan een nachtexcursie waarbij nachtdieren worden opgespoord. Excursies zijn bij de reissom inbegrepen.

Hoog niveau
Het comfort, de service en de begeleiding aan boord zijn allen van een hoog niveau. De voorraad levensmiddelen voor de gehele vloot, bestaande uit onder meer verse groente, fruit, vlees, vis en zuivel wordt bijvoorbeeld exclusief en volgens strakke regels geproduceerd door een particulier boerenbedrijf.

Aan boord van de schepen wordt verder gebruik gemaakt van moderne koel- en conserveringstechnieken. Maaltijden worden iedere dag vers bereid. De passagiers hebben de keuze uit zowel lokale als internationale gerechten. Verder zorgt een geavanceerd waterzuiveringssysteem aan boord voor het drinkwater. Met behulp van moderne radiocommunicatietechnieken is contact met de buitenwereld mogelijk.Tenslotte behoort binnenkort communicatie via het internet (verbinding via satelliet) tevens tot de mogelijkheden.

Wekelijks
De rivierschepen vertrekken wekelijks vanuit Iquitos te Peru. De schepen varen opwaarts de Amazone op. De kosten voor deelname aan een schitterend 9-daagse riviercruise-arrangement over de Amazone bedragen $ 2.798,- per persoon inclusief de retourvlucht Miami - Lima en Lima - Iquitos v.v.. Bovenop deze prijs komt nog een toeslag voor het aansluitend vluchtarrangement Amsterdam - Miami v.v.

De in Alabama, USA, gevestigde organisatie International Expeditions is in 1980 opgericht en is uitgegroeid tot een leider op het gebied van ecotoerisme wereldwijd. Deze organisatie is gespecialiseerd in reizen waarin de natuur en het behoud van de natuur centraal staan.

De doelstelling van International Expeditions bestaat hoofdzakelijk uit het stimuleren en ontwikkelen van interesse en begrip van de mens voor de natuur. Voorlichting en educatie spelen een belangrijke rol in de door haar aangeboden reizen. International Expeditions ondersteunt en stimuleert verder onder meer lokale natuurbeschermingsprogramma's. Tevens organiseert zij voor vele Amerikaanse dierentuinen, natuurhistorische musea en universiteiten natuurreizen naar onder meer de Amazone.

(Royal Hansa Tours is preferred agent voor International Expeditions in Nederland.)

Voor meer inlichtingen, een brochure of reserveringen kunt u contact opnemen met:

Royal Hansa Tours
Dick en Jacqueline Postma
Stationsweg 41

9471 GK Zuidlaren,

tel. 050-409 00 80
fax 050-409 01 71
e-mail: (royalhansa@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie