Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coronel en Mitsusada domineren kwalificatie in Aida

Datum nieuwsfeit: 25-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

25 September 1999: Coronel en Mitsusada domineren kwalificatie in Aida

Het begint er langzaam op te lijken dat Tom Coronel het alleenrecht op de pole position heeft in Japan. Na de recente successen in de Formule Nippon was de coureur uit Huizen vandaag opnieuw het sterkst in de kwalificatietraining voor de zesde race om het Japans GT kampioenschap. Coronel, die zijn wagen deelt met de Japanner Hidetoshi Mitsusada, pakte de pole met een - naar GT maatstaven - ongebruikelijk grote marge van vier tienden van een seconde op de nummer twee. Dat het circuit de Mobil 1 Nakajima Honda NSX goed ligt bleek enkele weken geleden al tijdens een GT testsessie op Aida. Ook daar waren Coronel en Mitsusada continu bovenaan de lijst te vinden. Tom liet na afloop van die test dan ook geen enkele twijfel over de uitslag van de race. "Als de auto heel blijft gaan we die race gewoon winnen", zei hij kort

maar krachtig. Coronel spreekt hierbij uit ervaring want hij schreef vorig jaar met zijn toenmalige teamgenoot Koji Yamanishi hier ook al de All Star race op zijn naam.

Tom verwacht voor morgen een zware race. "Het is hier echt snikheet, buiten een graad of dertig en in de auto natuurlijk nog warmer. Het ziet er naar uit dat mijn teamgenoot het eerste deel van de race gaat rijden en dat ik het na ongeveer 45% van de raceafstand van hem overneem. Tijdens de trainingen bleek namelijk dat ik een stuk sneller was op koude banden. We denken hierdoor flink wat te kunnen winnen vlak na de verplichte pitstop. In alle trainingen en de test van een paar weken geleden waren we echt een stuk sneller zijn dan de concurentie dus het ziet er goed uit voor de race", zo besloot Tom.

Uitslag kwalificatie GT series, Aida, 25 September

1 T. Coronel / H. Mitsusada Honda NSX 1m28.203s

2 K. Takahashi / A. Iida Honda NSX 1m28.613s

3 K. Kaneichi / J. Wakisaka Honda NSX 1m28.649s

4 O. Nakako / R. Michigami Honda NSX 1m28.822s

5 M. Sekiya / T. Kurosawa Toyota Supra 1m28.913s

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie