Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslagen zeilwedstrijden Gardameer en Cannes

Datum nieuwsfeit: 25-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Download Als MS- Word Bestand DATUM: 3-10-1999

Scandinavian Gold Cup en Wereldkampioenschappen 1999 Torbole; Régates Royales 1999 Cannes

_________________________________________________________________

Van 6 tot 15 september 1999 werden op het Gardameer bij Torbole, de Scandinavian Gold Cup en de Wereldkampioenschappen in de
Internationale 5.5 Meter klasse gevaren. De organisatie was in handen van Circolo Vela Torbole.

De Scandianavian Gold Cup, waar slechts een 5.5m per land naar toe wordt afgevaardigd, werd dit jaar voor de tweede keer in successie gewonnen door Foster/Bennett/Rosenberg (USA 97, My Shout). Glen Foster ontving tijdens de prijsuitreiking een staande ovatie, niet alleen vanwege zijn fantastische zeilprestatie, maar omdat hij tegelijkertijd een gevecht levert voor zijn gezondheid.

De Wereldkampioenschappen 1999, eveneens verzeild in Torbole, was een spannende strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door
Menzi/Christen/Stampfli (Marie Francoise, SUI 201). Beste Nederlanders waren Nadorp/van Schellen/Wesselman (Maitresse, NED 21) met een 11 plaats. Wereldkampioen in het klassieke veld (schepen van voor 1/1/1970) werden van Opzeeland/Timmers/Timmers (Topaze NED 12), die de op eigen water verdedigende Carpenada (Dalgra3, ITA 22) ruim voor wisten te blijven. Van Opzeeland kan volgend jaar zijn titel in eigen huis verdedigen, het WK 2000 zal worden verzeild vanuit het Zeil Wedstrijd Centrum in Medemblik van 22 juli tot 3 augustus.
Een gedeelte van de 5.5 meter vloot reisde na Torbole af naar Cannes om de Régates Royales (19-25 september 1999 te zeilen. Zeilend op dezelfde baan als de 6, 8 en 12 meters, werden Nadorp/van
Schellen/Wesselman (Maitesse, NED 21) tweede achter
Janson/Donner/Richardson (Salamander, GBR 38). In de klassieke vloot ging de overwinning naar Capelle/Parmentier/de Vries (Geisha, NED7).

Voor vragen zijn wij bereikbaar via email: (pr55nl@jdvlmr.demon.nl)


_________________________________________________________________

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie