Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Skeelertocht 'West-Friesland on wheels'

Datum nieuwsfeit: 26-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Skeelertocht

Liefhebbers van skeeleren kunnen op zondag 26 september meedoen aan de recreatieve skeelertoertocht 'West-Friesland on wheels'. Dit ter gelegenheid van de ingebruikname van de spoortunnel aan de Dinkelweg in de Hoornse wijk Kersenboogerd. De tocht gaat om 13.00 uur van start bij de nieuwe spoortunnel en er is keus uit drie afstanden.

De organisatie van 'West-Friesland on wheels' is in handen van het sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met ijsverenigingen uit Hoorn, Westwoud, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel en Grootebroek en de schaatstrainingsgroep Hoorn. Er is keus uit tochten van 10, 20 of 30 km. Alle deelnemers starten tussen 13.00 en 13.10 uur bij de spoortunnel aan de Dinkelweg. Het parcours voert via de Noorderdracht en Westwoud naar Bovenkarspel, waarna de deelnemers terug naar Hoorn rijden over een route die ten zuiden van de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen ligt. De finish is uiterlijk om 17.00 uur bij de spoortunnel aan de Dinkelweg.

Bescherming
Deelname aan de tocht is voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht. Bescherming van knieën, ellebogen, handen en polsen wordt aangeraden. Het sportopbouwwerk beschikt over 40 helmen die uitgeleend kunnen worden aan deelnemers die zelf geen helm hebben. Ze moeten dan een borgsom van ƒ 25,-- betalen en een geldig legitimatiebewijs in bewaring geven.

Inschrijving
De deelnemers kunnen zich van tevoren inschrijven bij de volgende adressen: sporthal De Kers, Moerbalk 1, Hoorn (van 10.00 tot 21.00 uur); sportcentrum De Opgang, Akkerwinde 43, Hoorn (idem); de afdeling Burgerzaken van de gemeente Drechterland in het gemeentehuis te Hoogkarspel (op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur, behoudens vrijdagmiddag) en sportcentrum De Kloet te Stede Broec (van 10.00 tot 21.00 uur).
Op de dag zelf is inschrijving mogelijk bij sporthal De Kers vanaf 11.00 uur. Sporthal De Kers dient tevens als verzamelpunt waar de deelnemers zich kunnen omkleden. In de omgeving van de sporthal is ruime parkeergelegenheid.
Deelnemers jonger dan 16 jaar betalen ƒ 7,50 per persoon. Vanaf 16 jaar kost het een tientje.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie