Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondleiding Natuurtuin Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 26-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Rondleiding Natuurtuin

Op zondag 26 september kunt u weer deelnemen aan een (gratis) begeleide wandeling in de Natuurtuin in het Westerpark. Om 13.00 uur is het verzamelen bij het gebouw 't Westpunt, tegenover de Natuurtuin.

Op deze eerste zondag in de herfst hopen we te kunnen zien wat het effect is van de lange, warme zomer op plant en dier. Van sommige bomen zijn de bladeren al een tijdje gekleurd of zijn de bladeren al gevallen. Dat komt, omdat door de warmte van de afgelopen periode de verdamping minder groot is geweest. Ook de vruchten zijn dit jaar eerder rijp.

Tweede bloei
In de Natuurtuin staan sommige planten voor de tweede keer in bloei. Daar profiteren veel vlinders van. Zijn er nog vogels te ontdekken of zijn die al vertrokken naar nog warmere landen? De tuin wordt langzamerhand klaargemaakt voor de winter en het volgende voorjaar. Ook dat is heel goed te zien. Alles wordt met de zeis gemaaid en met de kruiwagen afgevoerd. In de polderweide lopen nu schapen, zodat het gras zo kort mogelijk afgegraasd wordt. Wandel zondag mee en ontdek het zelf, ook als het slecht weer is!

Iedereen is zondag om 13.00 uur van harte welkom. Overigens, de laatste begeleide rondwandeling van dit jaar staat gepland op zondag
24 oktober aanstaande.

Gemeente Zoetermeer september 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie