Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven en Helmond

Datum nieuwsfeit: 26-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 09/26/99

Persberichten 26 september 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Verkeersmaatregelen bij voetbalwedstrijd PSV - Glasgow

De extra veiligheidsmaatregelen rondom de voetbalwedstrijd PSV en Glasgow hebben dinsdag 28 september consequenties voor het verkeer in de stad Eindhoven.

Er worden in de loop van de dag op de invalswegen in Eindhoven controleposten van de politie ingericht. Daarbij ontstaat kans op filevorming.
De Vonderweg, Mathildelaan en Frederiklaan kunnen niet worden gebruikt vanwege de extra toegangscontrole op 100 meter van het stadion. Vanaf 17.00 uur zijn omleidingsroutes ingesteld.
Het verkeer uit Woensel wordt via de Emmasingel omgeleid en het verkeer uit het zuiden van Eindhoven wordt via de Mecklenburgstraat - Karel de Grotelaan de rondweg opgestuurd.
De maatregelen blijven tot na de wedstrijd ? 23.00 uur ? van kracht.

Eindhoven: Aanrijding met gestolen auto
Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is op Groen Dwarsstraat een 21-jarige inwoner van Eersel aangehouden. De man had kort daarvoor op de kruising Tongelresestraat en de Accumulatorstraat en aanrijding veroorzaakt. Een 30-jarige bromfietser uit Eindhoven die op de kruising rechtdoor wilde werd door de 21-jarige geraakt toen hij rechts afsloeg. De veroorzaker van de aanrijding reed direct door. Politieagenten zochten de omgeving af naar de bewuste auto en in de Groen Dwarsstraat werd de auto aangetroffen waarvan de kentekenplaten inmiddels verwijderd waren en in de bosjes gegooid. De 21-jarige zat nog achter het stuur. Hij werd aangehouden. De auto bleek eerder in Eersel te zijn gestolen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Overval
Twee onbekende mannen hebben zaterdagmiddag rond 16.45 uur een overval gepleegd op een medewerkster van een meubelzaak aan de Hoogstraat. Het slachtoffer zat op kantoor toen er twee mannen de zaak binnenkwamen en recht het kantoor inliepen. Een van de overvallers greep de vrouw bij haar keel en bedreigde haar met een schroevendraaier. Ze eisten geld van het slachtoffer. Toen duidelijk werd dat er in de zaak geen geld was namen de twee de handtas van het slachtoffer mee en verlieten ze de zaak. In de tas zat haar portemonnee en persoonlijke- en autopapieren. De overvallers zijn een kleine man van ongeveer 1.60 meter tot 1.70 meter groot, ongeveer 25 a 30 jaar oud met zwart krullend haar. Hij droeg een wit halflang windjack. De andere man was ongeveer 1.80 tot 1.85 meter groot, breed postuur, kort verzorgd zwart haar en ongeveer 25 tot 35 jaar oud. Hij droeg een donker gekleurd jack. De mannen spraken Turks tegen elkaar. De twee mannen werden eerder door getuigen opgemerkt in de omgeving van het Franz Leharple

in. De vrouw is slachtofferhulp aangeboden. De politie stelt een onderzoek in naar de twee overvallers.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen rond 01.15 uur is op het Stratumseind een 23-jarige man uit Son aangehouden. Hij had een plaatsgenoot mishandeld en met een bierfles tegen zijn hoofd geslagen. Het 21-jarige slachtoffer moest zijn hoofdwond door de ter plaatse gekomen GGD laten hechten. Tegen de man uit Son wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de John F Kennedylaan is zondagmorgen om 02.00 uur een 33-jarige man uit ?s Hertogenbosch aangehouden die onder invloed in zijn auto zat. De man blies 0.95 pro mille bij de ademtest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Zondagmorgen is op het Stationsplein een 33-jarige Geldroppenaar met zijn auto van de weg gehaald. De man zat dronken achter het stuur. Bij de ademtest blies de man 2,4 pro mille. Het rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man verzet zich tegen politie
Zondagmorgen rond 02.00 uur is op het Stratumseind een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man kwam met fikse stemverheffing agenten vertellen dat hij het niet met ze eens was. Hij was naar zijn zeggen mishandeld en de politie had nog niets gedaan. De agenten die niets van een mishandeling gemerkt hadden verwezen hem voor aangifte naar het politiebureau. Hij was het daar niet mee eens en begon de agenten uit te schelden. De man die niet voor rede vatbaar was werd aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Een flinke menigte verzamelde zich rondom de agenten en er ontstond een gespannen sfeer. Twee politieruiters kwamen de collega?s te hulp. Doordat door het optreden van de politieruiters de menigte in beweging kwam, kwam het publiek bij een aangrenzend caféterras in de knel en liepen enkele mensen verwondingen op. Op het terras werden enkele stoelen en tafels beschadigd. De Eindhovenaar werd uiteindelijk op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Mannen opgepakt voor belediging agenten Een 18-jarige inwoner van Monster en een 17-jarige jongen uit Naaldwijk zijn zondagmorgen om 02.45 uur op het Stationsplein aangehouden. De twee vroegen twee politieagenten die bij hun dienstauto een zaak aan het afwerken waren of ze een taxirit naar Naaldwijk kregen. Toen ze nul op rekest kregen begonnen de twee de agenten uit te schelden. Ze maakten de agenten voor vuile homo uit . De agenten hebben de twee aangehouden en op het politiebureau is tegen het duo proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving
Zondagmorgen rond 05.00 uur zijn door de politie 6 jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar oud uit Eindhoven aangehouden. De groep had op de Nieuwe Fellenoord twee mannen uit Helmond beroofd. De Helmonders stonden met hun auto stil op de Nieuwe Fellenoord en zochten de weg. De groep liep op de auto toe en opende een portier. De slachtoffers probeerden weg te rijden maar de auto sloeg af. Een van de jongens pakte de autosleutel uit het contactslot en een ander pakte de mobiele telefoon die in de auto lag. Een andere dader rukte bij de bijrijder zijn gouden ketting van zijn hals. Nadat de groep vertrok volgden de slachtoffers op afstand en waarschuwden inmiddels de politie. Die hield de groep in de omgeving van de van Kinsbergenstraat en Piet Heinstraat aan. De zes zijn ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Kanaaldijk Zuid West is zaterdag tussen 10.00 uur en 13.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Er zijn 2881 voertuigen gecontroleerd waarvan er 360 te snel reden. De snelste reed 101 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.
Bij een snelheidscontrole op de Heeklaan zijn 3656 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 210 te snel en ook hier reed de snelste 101 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Helmond: Beroving
Twee onbekende jongens op bromfietsen hebben zaterdagavond rond 22.15 uur op de 2e Haagstraat een 57-jarige Helmonder beroofd van zijn gouden horloge en zijn portemonnee met enkele honderden guldens. Het slachtoffer liep op straat en werd door de twee met hun bromfietsen klem gereden. Een dader reed bij het slachtoffer tegen zijn been waardoor de man viel. De twee pakten hem zijn gouden horloge en portemonnee af. Het slachtoffer verwondde zich aan zijn onderbeen bij de val. De politie zoekt eventuele getuigen van de beroving zich bij haar te melden.

Helmond: Dronken man veroorzaakt verkeerongeval Zondagmorgen rond 03.30 uur reed een dronken 27-jarige Helmonder met zijn auto op de A270 een verkeersbord omver. Zijn auto belandde aan de andere kant van de rijbaan in de sloot en de auto vloog daarbij in brand. Omstanders verleenden de man hulp en haalden hem uit de brandende auto. De Helmonder reageerde agressief naar zijn hulpverleners en ook naar de politie was de man allerminst vriendelijk. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademtest later op het politiebureau blies de man 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de man brandde volledig uit.

Helmond: Inbraak benzinestation
Zondagmorgen rond 05.15 uur heeft en onbekende man ingebroken in een benzinestation aan de Wethouder Ebbenlaan. De inbreker vernielde een ruit van de voordeur en nam uit een rek batterijen t.w.v. f. 250,- mee.

Eindhoven: Winkeldieven gepakt
Zaterdagmiddag zijn door de politie in samenwerking met de bewakingsdienst van een warenhuis vier mannen aangehouden. De bewakingsdienst betrapte de vier op diefstal van dure kleding en waarschuwde de politie. Bij het verlaten van de winkel werden de vier gevolgd en in de omgeving van de Keizersgracht werden de vier aangehouden. Ze waren in het bezit van speciaal geprepareerde tassen waarin de gestolen kleding ter waarde van enkele duizenden guldens zat. Op het parkeerterrein werd een auto aangetroffen die vermoedelijk aan het viertal toebehoorde. Ook in de auto lagen tassen met gestolen kleding en materialen om beveiligingslabels te verwijderen. De personalia van de vier moeten door de dienst Vreemdelingenpolitie verder worden onderzocht. Het betreffen vermoedelijk drie Russen en een Ier. De vier zijn ingesloten voor het verdere onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...