Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speurtocht door het sprookje van Duimelijntje in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 26-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Speurtocht door het sprookje van Duimelijntje

Kinderen kunnen het sprookje `Duimelijntje' van Hans Christiaan Andersen bijna in het echt beleven in Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef. Tot en met 5 januari volgend jaar staat het educatieve centrum aan de Kleverlaan vol met planten en dieren die in het sprookje voorkomen. Daarnaast zijn er leuke spelletjes, proefjes en opdrachtjes voor de kinderen.

Het verhaal Duimelijntje gaat over een piepklein meisje dat uit een bloem tevoorschijn komt en dan de wijde wereld intrekt. Ze ontmoet onderweg allerlei planten en dieren. Zo maakt ze een reis op een waterlelie, overwintert ze bij de muizen, trouwt ze bijna met een mol en wordt ze gered door een zwaluw. Aan het eind van het verhaal belandt Duimelijntje in een warm land waar ze tot bloemenkoningin gekroond wordt.

Tot en met 5 januari 2000 kunnen kinderen uit Haarlem het avontuur van Duimelijntje naspelen in Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef. Zij maken op een speelse manier kennis met een aantal biologische elementen uit het sprookje. Zo gaan zij graan malen, een puzzel maken of als mol verkleed door een gang kruipen. Dit leerzame avontuur is geschikt voor kinderen van vier tot acht jaar die door een volwassene begeleid worden. `Duimelijntje' is elke woensdag- en zondagmiddag te bezoeken van 14.00 uur tot 16.00 uur in Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef op het terrein van de Stadskweektuin, Kleverlaan 9 te Haarlem.

26 september 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie