Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst over jeugdbeleid Hoorn

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Laat je horen!!

Op maandag 27 september a.s. om 20.00 uur is er een bijeenkomst in het nieuwe jongerencentrum Manifesto, waarbij jongeren hun mening kunnen geven over tal van zaken, die voor hen belang zijn. De gemeente wil weten, wat jongeren vinden van het jeugdbeleid en welke ideeën zij hebben om tot verbetering te komen. Op grond van de mening van jongeren zal een korte notitie worden gemaakt, waarin de prioriteiten van het gemeentelijk jeugdbeleid nader worden omschreven.
Inmiddels heeft ook de commissie Welzijn aangegeven wat zij belangrijk vinden en zijn de instellingen, die met jeugd en jongeren werken gehoord. Nu is het de beurt aan de jeugd zelf om zich te laten horen. Als de notitie klaar in concept klaar is, zal deze nogmaals met de jeugd worden besproken.

Onderwerpen en vragen die aan de orde kunnen komen zijn:

· Uitgaan
Zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden in Hoorn? Worden er voldoende mogelijkheden geboden voor amateuristische kunstbeoefening?

· Sport
Is het sportaanbod in overeenstemming met de vraag van jongeren? Kunnen de sportverenigingen in voldoende mate aan vrijwilligers komen? Zijn jongeren in voldoende mate betrokken bij hun sportvereniging?

· Woonomgeving
Wordt er voldoende rekening gehouden met jeugd- en jongeren als het gaat om de inrichting van de woonomgeving?

· Verschillen
Sommige jongeren hebben minder mogelijkheden dan andere jongeren. Wordt er voldoende aandacht besteed aan de jeugd, die minder kansen heeft?

· Zelfinitiatieven
Willen jongeren betrokken worden bij gemeentelijk beleid?

Wethouder J.H. van Es is aanwezig om vooral te luisteren. Henk Hansen, lid van de gemeenteraad is voorzitter. Het nieuwe jongerencentrum is aan de Holenweg 14c, telefoon 249839.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie