Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

MAANDAG 27 SEPTEMBER 1999

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 11.15 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: nota-overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de beleidsvisie geestelijke gezondheidszorg en extra middelen voor de sector geestelijke gezondheidszorg (met stenografisch verslag).
Dit overleg wordt uitgezonden via de draadomroep.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERING

Tijdelijke commissie Besluitvorming uitzendingen: 14.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

AFSCHEID NATIONALE OMBUDSMAN

De Tweede Kamer organiseert vanaf 12.30 uur een symposium ter gelegenheid van het afscheid van mr. dr. M. Oosting als Nationale ombudsman. Het symposium heeft als thema: De relatie tussen de Tweede Kamer en de Nationale ombudsman. Tijdens het symposium zal dit thema in een breder kader worden geplaatst en zullen de andere Hoge Colleges van Staat in de discussie betrokken worden. Het symposium heeft plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Het symposium wordt geopend door de Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw J. van Nieuwenhoven. Vervolgens zal de dagvoorzitter, mevrouw A. van Es, een forumdiscussie leiden tussen een aantal genodigden en de overige aanwezigen in de zaal.

Aan de forumdiscussie wordt deelgenomen door: H.F. Dijkstal, voorzitter VVD-fractie; Mr. Th. C. de Graaf, voorzitter D66-fractie; Prof. mr. H.R. van Gunsteren, hoogleraar Politieke Theorieën en hun geschiedenis;
Prof. mr. E.M.H. Hirsch Ballin, hoogleraar Internationaal Recht en lid van de Eerste Kamer;
Mr. Dr. M. Oosting, scheidend Nationale ombudsman; G.J. Schutte, voorzitter GPV-fractie; Drs. S.J. Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer; Mr. H.D. Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State.

De voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer D.W. de Cloe, sluit het symposium af.

Ten slotte biedt de Tweede Kamer de heer Oosting een receptie aan in de Statenpassage van de Tweede Kamer (vanaf 17.00 uur).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie