Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Hollands Midden

Postbus 4240

2350 CE Leiderdorp

Telefoon (071) 5459800

Fax (071) 5414881

Afkomstig van: Jaap Nelemans

Datum: 27 september 1999

·

Onder invloed Voorhout

Zondagavond 18.15 uur is op de Kruidenschans een 56-jarige man uit Den Burg aangehouden. De man bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Op het politiebureau scoorde de man een uitslag van 1595 microgram alcohol; ruim 2,00 promille. De auto waar meneer in reed, bleek niet meer verzekerd. Bovendien was hij sinds augustus al niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Sassenheim

Een 30-jarige Sassenheimer stond zondagmorgen vroeg; 03.00 uur, met de auto tegen de verkeersrichting in, in de Hoofdstraat. Toen er een auto naderde, was de man niet van zins achteruit te gaan. Hij reed langs de personenauto, hetgeen niet lukte zonder deze te beschadigen. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden aangezien hij ook nog eens onder invloed van alcohol was; 600 microgram, oftewel 1,40 promille. Het rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding Rijksweg A44 Sassenheim

Vrijdagmiddag vond rond 16.30 uur op de A44 in de richting van Amsterdam een aanrijding plaats. Een 34-jarige man uit Den Haag remde te laat voor de file voor hem en botste achterop een bestelbusje. Zowel de Hagenaar als de bestuurder van het bestelbusje; een 26-jarige man uit Hoogeveen, zijn ter controle naar het LUMC vervoerd. De beide voertuigen werden afgesleept.

Auto te water Hazerswoude-Dorp

Zaterdagavond rond 21.20 uur is een auto in het water langs de Burmadeweg terecht gekomen. Toen de hulpdiensten arriveerden hadden alle vijf inzittenden zich in veiligheid weten te brengen. Het betrof een 20-jarige vrouw uit Hazerswoude-Dorp, een 24-jarige man uti Hazerswoude-Dorp, twee jongens van 18 en 10 jaar uit Alphen en een 16-jarige jongen uit Leiderdorp. Door ambulances is een drietal gewonden naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Volgens verklaringen van de inzittenden is de auto ondanks een snelheid van zo'n 60 kilometer per uur toch uit de bocht gevlogen en in het water geraakt.

Aanrijdingen Rijksweg A4 Leiderdorp / Oud Ade

Op de A4 in de richting van Amsterdam is zondagmorgen 11.00 uur een autobus op een personenauto gebotst. De 29-jarige chauffeur uit 's-Gravenzande wist niet op tijd te remmen voor de remlichten van de auto voor hem. De bestuurder van deze personenauto; een 46-jarige Hagenaar is met nekletsel naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Later die dag, rond 14.50 uur vond nog een aanrijding plaats. Een 21-jarige Hagenaar reed in de richting van Den Haag toen hij ter hoogte van Oud Ade om onbekende reden de macht over het stuur verloor. De auto raakte in de berm en tuimelde het talud af. Voor controle is de bestuurder met de ambulance naar het Rijnalnd ziekenhuis Leiderdorp gebracht. Zijn auto is afgesleept.

Onder invloed Alphen aan den Rijn

Op de Rijndijk zagen agenten zondagavond 20.00 uur een auto slingerend in de richting van Alpen rijden. Op de Hoorn in Alphen is de 38-jarige bestuurder; een Alphenaar, gecontroleerd. De man bleek onder invloed; hij blies 1050 microgram; bijna 2,50 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De auto was ook nog eens onverzekerd. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Bedrijfsinbraak Leiderdorp

Maandagmorgen 04.10 uur ging het inbraakalarm af bij een supermarkt aan de Laan van Ouderzorg. De toegangsdeuren bleken te zijn opengebroken. Uit de winkel werd een tiental sloffen sigaretten gestolen. Door de eigenaar is aangifte gedaan. Een sleutelhouder was al na enkele minuten bij de supermarkt maar heeft niets verdachts gezien.

Noordwijkse jeugd voetbalt tegen Politie Noordwijk

Op dinsdag 28 september voetbalt de Noordwijkse jeugd tegen de politie van het district Duin- en Bollenstreek Noord. Om 18.00 uur wordt afgetrapt op het veld van voetbalvereniging SJC aan de Lageweg in Noordwijk. De wedstrijd is op initiatief van de jongeren naar aanleiding van de goede contacten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld tussen de Stichting Join in Noordwijk en de politie. Jongeren en Politie hopen elkaar op deze sportieve manier nog beter te gaan leren kennen.

Graffiti-spuiter laat tas achter Moordrecht

Vorige week dinsdag 21 september, voelde een graffiti-spuiter zich op Land voor Water betrapt bij het uitoefenen van zijn hobby op een bushalte. Een getuige zag de jongeman van ongeveer 15 jaar, bij de bushalte bezig en reed op hem af. Daarop ging hij er vandoor met achterlating van zijn zwarte tas met spuitbussen. Mogelijk dat hij ook verantwoordelijk is voor de eerdere vernielingen/bespuitingen in bushokjes. De politie is dan ook geïnteresseerd in mensen die iets over de jongeman of de tas weten. Zij kunnen dit doorgeven aan de politie in Moordrecht. De slungelachtige jongen droeg een donkerblauw petje en een kobaltblauwe sportparka.

Embleem-verzamelaars lopen tegen de lamp Leiden

Vorige week dinsdagavond 21 september, betrapte de politie op de Kaasmarkt twee 13-jarige Leidse jongens die bezig waren auto-emblemen van auto's af te halen. Zij bleken in het bezit te zijn van 18 auto-emblemen. De emblemen wilden zij in hun slaapkamer ophangen. Na verhoor zijn de jongens weer in vrijheid gesteld. De politie is nu op zoek naar de eigenaars van de auto-emblemen en hoopt dat ze alsnog aangifte doen van deze diefstal. De jongens zijn gelopen via de Bloemistenlaan, Lammenschansweg, Plantsoen en de Hoogvlietgarage naar de Kaasmarkt.

Bromfietscontrole Warmond

De politie van Katwijk heeft op vrijdag 24 september tussen 07.30 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden ter hoogte van de Veerpolder. Van de 38 bromfietsen die gecontroleerd zijn, was er bij 13 iets niet in orde. Bij zeven brommmers werd het maximumvermogen overschreden, drie bromfietsers reden met een foutieve plaat. De politie trof twee bromfietsen met remmankementen. Eén bromfietser droeg geen helm.

Aanhoudingen Katwijk

Zaterdagmiddag heeft de politie bij de wedstrijd Katwijk - Quick Boys twee mannen aangehouden; een 18-jarige man en een 31-jarige man, beide uit Katwijk. Met vijftien agenten werd toezicht gehouden tijdens de wedstrijd. Tot 10 minuten voor het einde verliep de wedstrijd ordelijk. Echter de laatste minuten ontstonden wat ongeregeldheden. De twee mannen zijn aangehouden omdat zij niet voldeden aan de vordering het veld te verlaten. De 31-jarige man vond het bovendien nodig agenten te beledigen en zal ook daarvoor proces-verbaal krijgen.

Slachtoffer van eenzijdige aanrijding overleden Waddinxveen

Een 32-jarige Waddinxvener, inzittende van de Honda personenauto, die vorige week betrokken was bij het eenzijdig ongeval op de Beijerincklaan te Waddinxveen, is aan zijn verwondingen overleden. Van de 29-jarige bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Ook is onderzoek gedaan nar mogelijk alcoholgebruik van de bestuurder. Daar zijn echter nog geen uitslagen van binnen.

(poging) Inbraken Waddinxveen / Nieuwerkerk

Tussen vrijdagavond en zaterdag vonden twee pogingen tot inbraak plaats in woningen op de Kleikade in Waddinxveen. De daders hadden geprobeerd de cylinder te verbreken, hetgeen niet gelukt is. Ook in Nieuwerker aan den IJssel vond eenzelfde delict plaats. Het betrof hier een woning an de Spechtendaal. Daar lukte het de dader(s) echter wel om binnen te komen. Sieraden, muntgeld en audio-apparatuur werd weggenomen. De politie heeft buurtonderzoeken ingesteld en daar waar nodig slachtofferhulp ingeseind.

Inbraak woning en aanhouding op heterdaad Boskoop

Een 26-jarige Alphenaar is gisteravond op heterdaad aangehouden bij een inbraak aan de Voorofscheweg in Boskoop. Getuigen hadden de politie gebeld, omdat er twee mannen gezien waren bij de woning, terwijl de inbraak gepleegd werd. Eén man, geheel in donkere kleding gekleed, werd kort hierna gesignaleerd door surveillerenden agenten op het fietspad van de Boezemlaan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Inbrekerswerktuigen werden aangetroffen in de kleding van de verdachte. Naar de verblijfplaats van de andere verdachte stelt de politie een nader onderzoek in.

Onderzoek naar aanleiding van mishandeling Nieuwerkerk

Vorige week werd bericht over een mishandeling van een 15-jarige jongen bij een plaatselijke voetbalvereniging. De politie deed een getuigenoproep om meer inzicht te verkrijgen in dit voorval. Naar aanleiding van de mediaberichten meldden twee getuigen zich bij de politie. De verklaringen die werden afgelegd werpen een ander licht op de zaak. De getuigen verklaarden dat de jongen, nadat hij over de tribunebanken had gelopen, zich uitdagend had gedragen ten opzichte van de man die uiteindelijk de klap had gegeven. Het proces-verbaal in deze is opgemaakt.

Rijden onder invloed en belediging Gouda

Een 28-jarige Gouwenaar is gisteravond in Gouda staande gehouden, omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de A-20. Een getuige bevond zich daar achter het voertuig van de Gouwenaar. Via de GSM belde hij de politie en gaf het rijgedrag aan de politie door. Agenten wisten het voertuig uiteindelijk staande te houden nabij de Goudse Poort. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man tot drie keer toe foutief op de apparatuur. Ook vond hij het nodig om één van de agenten te beledigen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens krijgt hij een proces-verbaal voor weigering blaastest en belediging van een agent.

Mishandeling Reeuwijk

Een 19-jarige inwoner van Bodegraven heeft aangifte gedaan van mishandeling. Bij een bezoek aan het toilet in discotheek De Herberg in Reeuwijk liep hij per ongeluk tegen een 21-jarige Boskoper op. Daarop werd hij door hem tegen de muur gezet en kreeg een klap in het gezicht. Gevolg: loszittende voortanden, stukje van tand afgebroken en wond op rechterwang. De politie zal de verdachte in deze gaan verhoren.

Verkeersongevallen Zwammerdam

Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur botste een vrachtauto bestuurd door een 29 jarige man uit Zwanenburg achter op een personenauto bestuurd door een 61 jarige man uit Gouda. Twee inzittenden van de p.auto liepen nekklachten op. De bestuurder van de vrachtauto merkte te laat op dat de p.auto door de noodzaak van het verkeer stilstond.

Langeraar

Vrijdagavond omstreeks 22.45 uur botsten twee bromfietsers, beide 16 jaar oud en afkomstig uit Ter Aar op elkaar. De twee maakte deel uit van een groep van zes bromfietsers. Een van hen sloeg links af wat door de ander te laat werd opgemerkt waardoor de aanrijding ontstond. Een van de twee liep dusdanig letsel op dat hij naar een ziekenhuis werd vervoerd.

Bestuurder onder invloed Nieuwveen

Op het Blokland in Nieuwveen botste zondagmorgen omstreeks 03.35 uur een bromfietser op een tegemoet komende personenauto bestuurd door een 27 jarige inwoner uit Nieuwveen. De 17 jarige bromfietser uit Zegveld reed onvoldoende rechts. Bij onderzoek bleek de jongeman teveel alcohol te hebben gedronken. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Aan de aanrijding hield de bromfietser nekklachten over. Voor onderzoek werd hij naar een ziekenhuis vervoerd.

Joy-riding onder invloed Alphen a/d Rijn

Zondag rond middernacht trof de politie een 17 jarige inwoner uit Nieuwkoop achter het stuur van een p.auto op de Oranje Nassausingel. De auto bleek defect. De jongeman bleek onder invloed van alcohol. De auto had hij mee genomen zonder toestemming van de eigenaar. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 310 ug/l. Proces-verbaal voor diverse zaken is tegen de verdachte opgemaakt.

Insluiping Alphen a/d Rijn

Uit een woning aan de Klompenmaker werd een portemonnee weggenomen. Vermoedelijk was de voordeur niet goed afgesloten en heeft een insluiper kans gezien de portemonnee uit de gang weg te nemen.

Schuur brand af. Alphen a/d Rijn

Zondagnacht werd brand gemeld aan de Bezembinder. Bleek omstreeks 05.00 uur een tuinschuur een schutting in brand te staan. De brandweer bluste het vuur.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Aanhouding verdachte i.v.m. mishandeling minderjarige Leiden

Afegelopen vrijdagavond kreeg de politie een melding binnen dat een 15-jarige jongen nabij de Bosrode geslagen zou zijn door een volwassen man, die een koevoet bij zich had. Het signalement werd verspreid en agenten, die op de fiets surveilleerden. Op de Gooimeerlaan werd de man, een 36-jarige Leidenaar, aangetroffen. Agenten spraken hem aan, waarna de man op de fiets vluchtte. Op de kruising Willem de Zwijgerlaan/Gooimeerlaan reed de man door rood en botste tegen een aankomende auto. Agenten wilden de man aanhouden, maar hij stond op en kwam dreigend met de koevoet op de agenten af. De agenten wisten de man te overmeesteren, aan te houden en over te brengen naar het bureau. Daar werd hij in verzekering gesteld. Inmiddels is er aangifte gedaan door de 15-jarige en is de verdachte gehoord. Het proces-verbaal wordt ingezonden naar Justitie.

Alcoholcontrole Voorschoten

Op vrijdag 24 september werd tijdens een algemene alcoholcontrole op de Leidseweg een 55-jarige inwoner uit Voorschoten staande gehouden voor een blaastest. De man blies 330 ugl, ongeveer 0,7‰. De man kreeg een rijverbod van 2 uur.

Een 50-jarige inwoonster uit Rotterdam, een 46-jarige man uit Zoeterwoude, en een 20-jarige inwoner uit Leiderdorp bliezen respectievelijk 265 ugl, 255 ugl en 395 ugl. Tegen hen is een procesverbaal opgemaakt en werd een rijverbod opgelegd.

Alcoholcontrole Leiden

Op zaterdag 25 september werd een algemene alcoholcontrole gehouden ter hoogte van de Lammenschansweg in Leiden. Hierbij werden een 29-jarige inwoner uit Zoeterwoude-dorp aangehouden, hij blies 335 ugl, een 36-jarige inwoner uit Leiden hij blies 310 ugl, een 23-jarige inwoner uit Den Haag blies 355 ugl, een 39-jarige inwoner uit Moordrecht blies 250 ugl en een 30-jarige inwoner uit Leiden hij blies 740 ugl. Tegen allen is procesverbaal opgemaakt en een rijverbod opgelegd. Van de 30-jarige man uit Leiden is het rijbewijs ingevorderd.

Ook op de Haagweg in Leiden werd op zaterdag 25 september een algemene alcoholcontrole gehouden. Hierbij werd een 27-jarige man uit Leiden aangehouden, hij blies 505 ugl. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Diefstal uit woning Leiden

Op zondag 26 september is er, waarschijnlijk in de namiddag, in gebroken in een woning aan de Houtstraat. De daders hebben zich toegang tot de woning verschaft door door een raam naast de voordeur te klimmen. Een stereoset en kleding werd ontvreemd.

Diefstal uit school Leiden

Op vrijdag 24 september is er in de late avond, ingebroken in een school aan het Lammenschanspark. Door het vernielen van een ruit, verkreeg men de toegang tot de school. Hierbij werd geld uit een geldwisselautomaat ontvreemd.

Mishandeling Leiden

Op zaterdag 25 september liep een 17-jarige inwoner uit Oegstgeest omstreeks 3.45 uur in de Sint Aagtenstraat in Leiden. De man werd van achter benaderd en voelde plotseling twee klappen in zijn gezicht. Zijn belager meldde hem dat hij onverwachte bewegingen had gemaakt. De man liep hierdoor een bloedneus en een opgezwollen bovenlip op.

Mishandeling Voorschoten

Op zaterdag 25 september werd omstreeks 15.30 uur een 20-jarige inwoonster uit Leiden mishandeld op de Papelaan in Voorschoten. Zij stond met wat vrienden te praten en stond daarbij deels op het fietspad. Een man en vrouw reden het groepje voorbij, waarvoor naar de mening van de voorbijrijders wat weinig ruimte was. Hierover ontstond een woordenwisseling die er op uitdraaide dat de man de keel van de Leidse dichtkneep. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie en kon hierbij een goed signalement van de dader geven.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...