Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Turbo Proflex-Merwede ploft in begin Belgische rally

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PROFLEX-MERWEDE RALLYREPORT 27 september 1999

TURBO PLOFT IN EERSTE METERS VAN
RALLY
BIEVRE - Veel slechter had de start voor het
Proflex-Merwede rallyteam in de Belgische nationale rally, de Boucles de la Semois, niet kunnen zijn. Al na enkele meters van de eerste, van in totaal vijftien te rijden klassementsproeven, plofte de turbo van de Ford Escort WRC van het in Stolwijk (Gouda) gevestigde rallyteam. De Boucles de la Semois is verreden kort tegen de Franse grens aan in het Zuidoosten van België.

"We waren nog maar goed en wel vertrokken
toen de turbo met een enorme knal de geest gaf", liet navigator Hoogendoorn teleurgesteld weten. Het team wist ondanks het ontbreken van turbodruk de serviceplaats te bereiken, waar door de monteurs razendsnel een nieuw exemplaar werd geplaatst. De rally werd weer hervat. De opgelopen anderhalve minuut straftijd, (late binnenkomst in servicepark) en de verloren gegane tijd op de klassementsproef door het ontbreken van turbodruk werd stukje bij beetje in de daaropvolgende proeven goedgemaakt. Huisman: "Zeker op de smalle vies gladde wegen in deze rally is het van belang dat je goed in een ritme zit. Dat duurt even voordat je de slag weer te pakken hebt. Dat ging allemaal goed."

Op Kp 5 sloeg het (technische)noodlot weer toe
voor het Stolwijkse rallyteam. "Nog niet eerder meegemaakt", sprak navigator Hoogendoorn. "Rechtsvoor was de remschijf finaal doormidden gebroken. De snelheid is er dan helemaal uit. Kijken wat er mis is. "Rustig" verder rijden proberen de service te halen. Ondertussen zie je klok doorlopen. Ries (Huisman red.) heeft de auto remmend met de handrem van de proef afgekregen naar de service. Als je in de tussentijd door twee, drie auto"s voorbij gereden bent hoef je niet veel meer te rekenen om te weten wat je achterstand is".

Het team besloot om op dat moment uit de rally te stappen. De uit Bergambacht afkomstige bestuurder van de rallyauto Ries Huisman gaf aan dat het volledige team het wijselijk vond om te stoppen. "De resterende proeven waren op van die spekgladde weggetjes en glibberige bospaadjes. We hadden al een behoorlijk portie pech achter de rug en een achterstand opgelopen op de koplopers, die absoluut niet meer goed te maken was. Vandaar onze opgave", gaf hij als uitleg.

De rally is gewonnen door de Belg Ludwig Lauwers
in een Subaru Impreza, die met de winst in deze rally ook het Belgisch Nationaal rallykampioenschap binnenhaalde. EINDE BERICHT
Voor meer informatie over het Proflex/Merwede Rallyteam kunt u kontakt opnemen met: Proflex Shockabsorbers. Tel: 0182 - 342271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie