Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister pronk naar algemene vergadering Verenigde Naties

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VROM

Minister pronk naar algemene vergadering van de Verenigde Naties

Minister Pronk (VROM) brengt de komende twee dagen een bezoek aan de Verenigde Naties (VN). Op dinsdag spreekt de bewindsman de verenigde vergadering toe over de bedreiging van Small Island Developing States (SIDS). Woensdag neemt de minister deel aan een forumdiscussie over Poverty and Environment georganiseerd door de United Nations Development Program (UNDP).

SIDS
Op 27 en 28 september vindt een speciale zitting plaats van de Verenigde Naties over de SIDS. De karakteristieken van de groep van kleine eilandstaten verschilt in enkele opzichten van die van de overige ontwikkelingslanden. SIDS hebben bijvoorbeeld altijd te maken met (kostbare) verbindingen met handelspartners. Daarnaast worden veel SIDS, vanwege hun geologische eigenschappen, bedreigd door de zeespiegelstijging als gevolg van het broeikaseffect.

Poverty & Environment
De forumdiscussie over de simultane aanpak van preventie en sanering van milieuverontreiniging en de bestrijding van armoede vindt op initiatief van de UNDP en de Europese Commissie plaats. Tijdens de bijeenkomst zal minister Pronk de uitkomsten presenteren van het recent in Maastricht gehouden seminar over .duurzame landbouw. (10/9/99). Dit onderwerp, landbouw en duurzaam landgebruik naast onder meer handel, staat hoog op de agenda van de volgende bijeenkomst van de Commission on Sustainable Development (CSD) die eind april 2000 in New York gehouden wordt.

Op het seminar werd een aantal uitgangspunten geformuleerd over afstemming van ontwikkelingshulp, beschikbaar stelen van toepasselijke kennis en materieel, samenwerking tussen regio.s om de beschikbare mensen en technologien zo efficient mogelijk te benutten, en een eerlijk en marktgeorienteerd handelssysteem zonder handelsbarrieres, zodat het landbouw- en milieubeleid elkaar versterken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie