Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassing `kruispunt Trommelen' Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Weggedeelte Bredaseweg tweerichtingen verkeer

Aanpassing `kruispunt Trommelen' duurzaam veilig door verkeerslichten

Zoals bekend zijn er plannen voor het aanpassen van de kruising Bredaseweg, Van Liedekerkestraat en Wilhelminalaan, ook wel kruispunt Trommelen genoemd. Met name in de spits zijn er op dit moment problemen op het kruispunt met het afwikkelen van het verkeer. Naast capaciteitsproblemen is er ook een onduidelijke en onveilige verkeerssituatie voor het langzame verkeer.

Verwacht wordt dat in de toekomst de verkeersdrukte alleen nog maar zal toenemen. De gemeente heeft adviesbureau DHV uit Helmond daarom de opdracht gegeven om een oplossing voor het probleem te zoeken. Bij deze oplossing zouden duurzaamheid en veiligheid voorop moeten staan.

Het adviesbureau stelt voor een kruispunt met verkeerslichten te maken. Opvallend bij deze constructie is het weggedeelte van de Bredaseweg tussen het kruispunt en de inrit/uitrit van de parkeergarage. Dit wordt volgens het plan tweerichtingen verkeer. Dit is wenselijk door de ligging van de parkeergarage van het Bouwlingcenter en de herinrichting van het Bouwlingplein. Tweerichtingen verkeer maakt een directe afwikkeling van het verkeer van de parkeergarage naar de centrum ring mogelijk. Ook wordt zo onnodig zoekverkeer in de stad vermeden.

Door een combinatie van de noodzakelijke voorsorteervakken en de vrijliggende fietspaden zullen op de Bredaseweg een aantal parkeerplaatsen verdwijnen.

De gemeente Oosterhout heeft in het verleden al twee panden aangekocht om ruimte te creëren. Het gaat hier om het pand Stoop, aan de Bredaseweg 32, en fietszaak Trommelen. Het pand Stoop is al gesloopt, bij de fietszaak staat dit nog te gebeuren.

Ook na de reconstructie zal een gedeelte van de ruimte die vrijkomt bij de sloop van het pand Trommelen onbenut blijven. Wat hier verder mee moet gebeuren is nog onderwerp van studie. Gedacht wordt aan een gebouw als een soort `stadspoort' bij de binnenkomst van Oosterhout.

Om het kruispunt voor het langzame verkeer zo veilig mogelijk te maken, komen op de kruising vrijliggende fietspaden. De fietsers komen hier niet in conflict met het autoverkeer. Aan de noordkant van het gedeelte van de Bredaseweg tussen het kruispunt en het Bouwlingplein komen vrijliggende fietspaden in twee richtingen.

Als de raad de financiering van de plannen goedkeurt, kan aan het begin van het jaar 2000 worden begonnen met de reconstructie. Verwacht wordt dat de aanpassingen dan voor het begin van de zomervakantie klaar zullen zijn.

Oosterhout, 27 september 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie