Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pieter van Vollenhoven herbenoemd tot voorzitter ITSA

Datum nieuwsfeit: 27-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

27/09/99 Mr. Pieter van Vollenhoven herbenoemd tot voorzitter ITSA

Tijdens de vergadering van de International Transportation Safety Association (ITSA) in Montreal, Canada (27 en 28 september 1999), is Mr. Pieter van Vollenhoven herbenoemd tot voorzitter van dit internationale college.

De ITSA is een organisatie waarin alle multimodale en enkele sectorale onderzoekscolleges zijn betrokken die belast zijn met het onafhankelijke onderzoek naar de oorzaken van ongevallen en incidenten in de transportsector. De heer Van Vollenhoven behoort met de Amerikaanse National Transportation Safety Board, de Canadese Transportation Safety Board en de Zweedse Statens Haverikommission tot de oprichters van de ITSA. Hij is voorzitter vanaf de oprichtingsdatum in 1993. De benoemingen geschieden telkens voor een periode van twee jaar.

Een belangrijk discussiepunt op de vergadering betrof het onderzoek naar de oorzaken van twee grote luchtvaartongevallen, dat met een TWA 800 bij New York en het ongeval met een vliegtuig van Swissair bij Halifax in Canada. Met name kwamen hierbij de financiële consequenties van deze onderzoeken aan de orde. In beide gevallen is hiermee tot op heden ruim 40 miljoen dollar gemoeid. Daarnaast realiseerde men zich dat afgezien van de financiële middelen, kleinere landen veelal niet beschikken over benodigde staf voor dergelijke grootschalige onderzoeken. De ITSA hoopt zo spoedig mogelijk met voorstellen hieromtrent te komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie