Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichtingsavond antennes mobiele telefonie Leiden

Datum nieuwsfeit: 28-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

10 september 1999

Titia de Vries

071-5165708

Voorlichtingsavond over regels masten en antennes voor mobiele telefonie

De gemeente Leiden werkt mee aan de landelijke dekking van GSM-netwerken. Het plaatsen van masten en antennes voor mobiele communicatie zijn in Leiden toegestaan, echter onder voorwaarden. In vrijwel alle gevallen is het aanvragen van een bouwvergunning verplicht.

Op dinsdag 28 september a.s. is er een voorlichtingsavond in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72, Leiden) over wat wel en niet is toegestaan. Tijdens die avond zijn ook de vijf aanbieders aanwezig. De avond begint om 20.00 uur.

Zo weinig mogelijk locaties door het samenwerken van de aanbieders (site sharing). Dat is het Leidse uitgangspunt bij het plaatsen van masten en antennes. Daarnaast moet er zoveel mogelijk geplaatst worden op windturbines, hoogspanningsmasten en reclamemasten. Als dit 'medegebruik' niet mogelijk is, mogen langs rijks- en provinciale wegen masten geplaatst worden van maximaal 40 meter. Er worden in principe geen antennes geplaatst op woongebouwen en andere gevoelige bestemmingen als schoolgebouwen. Als dat 'redelijkerwijs' niet mogelijk is, kan op deze regel een uitzondering gemaakt worden.

Voordat de gemeente Leiden het beleid voor telecommunicatie vaststelde, waren er al antennes geplaatst op daken. In overleg met de aanbieders wordt bekeken of deze antennes alsnog een bouwvergunning kan worden verleend of dat ze verplaatst moeten worden.

Nadere informatie bij Linda van Mourik, dienst Bouwen en Wonen, tel.: 5165821

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie