Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV verwijt Cohen 'kruideniersmentaliteit' bij illegalen

Datum nieuwsfeit: 28-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV verwijt Cohen 'kruideniersmentaliteit' bij illegalen

FNV verwijt Cohen 'kruideniersmentaliteit' in regeling witte illegalen

De FNV is zeer teleurgesteld in de nieuwe regeling die staatssecretaris Cohen heeft opgesteld voor de zogenaamde witte illegalen. De regeling wordt vanavond besproken in de Tweede Kamer. Volgens Nederlands grootste vakcentrale komt de meerderheid van de betrokkenen ook volgens de nieuwe regeling niet in aanmerking voor een verblijfsstatus. De FNV verwijt Cohen een 'kruideniersmentaliteit', die niet bijdraagt aan een werkelijke oplossing.

Dat schrijft FNV-voorzitter De Waal in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Justitie. Hij wijst erop dat landen als Portugal, Frankrijk, Spanje en Italië de afgelopen tijd enkele honderdduizenden illegalen hebben gelegaliseerd. Begin dit jaar heeft de Nederlandse vakbeweging de Tweede Kamer al gevraagd om een pardon voor alle witte illegalen die niet met de strafrechter in aanraking zijn gekomen. Dat pleidooi werd toen ondersteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties, waaronder de Raad van Kerken en enkele burgemeesters. De Waal: 'Het is beschamend om te zien dat de Nederlandse overheid Oost-Indisch doof blijft voor het beroep dat in de afgelopen maanden vanuit brede lagen van de samenleving op haar is gedaan. Het gaat om een relatief kleine groep van naar schatting 800 personen. Op humanitaire gronden zouden zij alsnog in aanmerking moeten komen voor een geldige verblijfsstatus in ons land.'
De regeling waar de staatssecretaris nu mee komt, leidt tot voortduren van de maatschappelijke onrust en de schrijnende sociaal-economische en gezondheidssituatie waarin de betrokkenen momenteel verkeren, aldus de FNV.

Meer informatie: FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff (020) 58 16 552

28 sep 99 14:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie