Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ajax trekt Australische keeper aan

Datum nieuwsfeit: 28-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Ajax trekt Australische keeper aan
Amsterdam, dinsdag 28 september 1999.

In de zoektocht naar een jonge keeper heeft Ajax een doorbraak geboekt. Joe Didulica, afkomstig van de Melbourne Knights en het Olympisch elftal, tekende dinsdag een twee-jarig contract bij Ajax. 'Ajax is een club die bij past,' aldus de enthousiaste Didulica.

Didulica liep begin deze maand al enkele dagen stage bij Ajax. De 21-jarige keeper maakte al zijn opwachting voor het Amsterdamse publiek. De Australier stond onder de lat bij het Turkse gelegenheidselftal tijdens het benefietduel voor de slachtoffers in Turkije.

Zijn proeftijd in Amsterdam stopte vanwege zijn verplichtingen met het Olympisch elftal. Didulica is een vaste waarde in het nationale elftal onder de 23 jaar en Sydney is heilig voor hem. Bij het Olympisch elftal is hij goed bevriend met Ajacied Jason Culina, die hij nog kent van de periode dat zijn vader, Branko Culina, trainer was bij de Melbourne Knights.

Inmiddels kwam Didulica ook twee keer uit voor de Australische A-selectie. Ajax is hem tijdens deze ontwikkelingen blijven volgen. 'Afgelopen zaterdag kreeg ik een telefoontje van mijn zaakwaarnemer. Of ik direct het vliegtuig kon nemen naar Amsterdam. Fantastisch, daar had ik niet meer op durven hopen.'

Ajax heeft momenteel slechts de beschikking over twee fitte keepers. Op de reservebank bij het eerste elftal vervangt Serge van den Ban de geblesseerde Stanley Menzo. Bij de doelman werd vorige week beschadigd kraakbeen in zijn linkerknie geconstateerd en hij is nog zeker enkele weken uitgeschakeld.

Didulica vliegt woensdag echter niet mee naar Slowakije, waar Ajax zich voorbereid op het UEFA Cup-duel tegen Dukla Banska Bystrica. Donderdag traint hij mee met het tweede elftal. 'Natuurlijk hoop ik kans te maken bij het eerste elftal,' aldus Didulica. 'Al begrijp ik dat de competitie zwaar zal zijn. In ieder geval heb ik erg veel zin in. Ajax is een club die bij mij past.'


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie