Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nominaties voor Energy Awards bekend

Datum nieuwsfeit: 29-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

29-Sep

Nominaties voor Energy Awards bekend

Novem bv (de Nederlandse onderneming voor energie en milieu) reikt dit jaar voor de tweede keer de Energy Awards uit. Gemeenten met opmerkelijke projecten op energiegebied komen in aanmerking voor een Award. Twintig projecten van gemeenten die energie en milieu hoog in het vaandel hebben staan, zijn genomi-neerd in de categorieën Bouwen, Wonen, Bedrijven, Verkeer, Eigen Gebouwen en Duurzame Energie.

Hoge kwaliteitUit de ruim 150 projec-ten die naar Novem zijn gestuurd, komt duidelijk naar voren dat duurzaamheid bij gemeenten een steeds belang-rijker rol speelt. Gemeenten koes-teren een hoge ambitie en weten die ook waar te maken.

Energy AwardsOp 18 november vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in de Grote Kerk in Naarden. Een jury, onder voorzitterschap van prof. dr. J.C. Terlouw, zal dan de zes prijswinnaars bekend maken. Bovendien worden drie gemeenten vanwege de brede aanpak van hun energiebeleid op een speciale manier in het zonnetje gezet.

Novem bvMet voldoening heeft de jury vastgesteld dat steeds meer gemeenten daadwerkelijk aan de slag zijn met het vormgeven van een duurzame samenleving. Daarin staan gemeenten niet alleen: Novem ondersteunt gemeenten met raad en daad. De wedstrijd is onderdeel van Loreen (LOkale en REgionale ENer-giebe-sparing), een programma dat zich richt op het ondersteu-nen van gemeenten bij het uitvoeren van hun energiebeleid.

De genomineerden voor de Energy Award 1999 zijn:
Categorie Bouwen:
Hardenberg
Harderwijk
Hengelo (OV)<,p>Categorie Verkeer
Alkmaar
Alphen aan den Rijn
Groningen

Categorie Eigen Gebouwen
Lopik
Schijndel
Wisch

Categorie Bedrijven
Apeldoorn
Middelburg
Ruurlo
Zwolle

Categorie Wonen
Amstelveen
De Bilt
Schiedam
Stadskanaal<,p>Categorie Duurzame Energie
Alkmaar
Doetinchem
IJsselstein

Speciale vermeldingen
Leeuwarden
Leiden
Utrecht

Bron: Novem

Meer informatie
Novem, Christine Weijs, 030-2393754

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie