Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra middelen verbouw 't Paard Den Haag

Datum nieuwsfeit: 29-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

29 september 1999

Gemeente stelt extra middelen voor verbouw van 't Paard beschikbaar

Het college van burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om akkoord te gaan met het definitieve bouwplan voor de nieuwbouw/verbouw van de huisvesting van 't Paard aan de Prinsegracht. De investeringsbegroting voor dit project bedraagt f 15,52 miljoen. Door de aangescherpte Arbo- wetgeving moeten er extra middelen beschikbaar worden gesteld voor het treffen van een aantal noodzakelijke voorzieningen aan 't Paard. Het gaat om de laad- en losruimten, de aanpassing van de trapconstructies bij de theaterinstallaties en het aanbrengen van mechanische trekkeninstallaties.

Verder is het totale bouwplan complexer gebleken dan aanvankelijk bij het ontwerp-plan in 1998 werd ingeschat. Om de concurrentiepositie van 't Paard ook op lange termijn te kunnen waarborgen stelt het college voor om een aanvullend budget beschikbaar te stellen ter financiering van de meerkosten voor de bouw, de inrichting, de inventarisatie en de bedrijfsinstallaties van 't Paard. In totaal wordt voor deze kosten voorgesteld om eenmalig een bijdrage van f 3.75 miljoen aan de Stichting Cultureel Centrum 't Paard beschikbaar te stellen.

De verwachting is, dat bouwactiviteiten voor de zomer van 2001 zijn afgerond, zodat 't Paard in september 2001 haar activiteiten weer kan hervatten.

Het voorstel wordt op 14 oktober besproken in de commissie Cultuur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie