Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 29-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Persberichten 29 september 1999 tot 16.00 uur
16:16 woensdag 29 september 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

ASSEN
Brand leidt naar hennepkwekerij
Dinsdagnacht omstreeks 2.30 uur werd een beginnende brand ontdekt in een loods aan de Blijdensteinstraat. Er kwam rook uit het dak. Bij bluswerkzaamheden stuitte de brandweer op een hennepkwekerij, dit tot grote verbazing van de eigenaren van de loods. Op de bovenverdieping van een afgescheiden en verhuurd gedeelte van de loods bleek een professioneel ingerichte hennepkwekerij te zijn ingericht. Vermoedelijk is in dit gedeelte de brand ontstaan; echter de oorzaak daarvan is nog niet bekend. De eigenaren van de loods konden aan de hand van het huurcontract aan de politie vertellen dat ze het bewuste gedeelte ongeveer 9 maanden geleden hadden verhuurd aan een inwoner van Hoevelaken. Deze zou de ruimte gebruiken voor de opslag van computeronderdelen. De ontmanteling van de kwekerij zal plaatsvinden nadat het door de brand ontstane instortingsgevaar is opgeheven door een aannemer.

NIEUW-DORDRECHT
Aanrijding met letsel
Woensdagmorgen omstreeks 9.15 uur is een bromfietser uit Zwartemeer gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtauto. De bromfietser kreeg op de kruising van de Vastenow met de Herenstreek en de Oranjedorpstraat geen voorrang van een vrachtwagen, bestuurd door een 18-jarige man uit Kroatië De vrachtauto reed over de Oranjedorpstraat; de bromfietser naderde de kruising vanuit de richting Klazienaveen. De bromfietser is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

ZUIDLAREN
Woninginbraak
Dinsdagnacht is ingebroken in een woning aan de Lageweg. Een keukenraam werd opengebroken en de benedenverdieping van de woning is doorzocht. Volgens de 43-jarige bewoner wordt er tot op heden niets vermist.

ASSEN
Schoolinbraken
Dinsdagnacht is ingebroken in 3 scholen. Aan de Salland is onder meer een video, twee modems, en een telefoon weggenomen. Ook is binnen de nodige schade aangericht. Verschillende ruimtes zijn beklad door spuitbussen. Aan de Oostergoo is in twee aan elkaar grenzende scholen ingebroken. Diverse binnendeuren zijn opengebroken, en er is veel schade aangericht. Uit de ene school is een fax gestolen; uit de andere twee computers.

NIEUW-BUINEN
Aanrijding met letsel
Woensdagmorgen omstreeks 9.00 uur zijn op de Drentse Mondenweg tussen Nieuw-Buinen en !e Exloermond bij een verkeersongeval 3 automobilisten gewond geraakt. Een 23-jarige automobilist uit Emmen is in zorgwekkende toestand opgenomen in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Zijn auto stond na het ongeval in het bouwland; de man lag ongeveer 20 meter verderop. Een 25-jarige vrouw uit Stadskanaal en een 39-jarige vrouw uit Gieten raakten in hun auto's bekneld, en moesten door de brandweer worden bevrijd. De vrouw uit Stadskanaal liep hoofdletsel op; de vrouw uit Gieten een scheurtje in het borstbeen. Vermoedelijk reed de man uit Emmen in de richting Nieuw-Buinen en de twee andere bestuursters in tegengestelde richting. De juiste toedracht is niet duidelijk. De politie wil daarom graag in contact komen met eventuele getuigen. Deze worden verzocht contact op te nemen met het bureau in Borger, telefoon 0599 232410.

EMMEN
Drugszaak
Dinsdagmiddag omstreeks 15.30 heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Varenkamp, na klachten over dealen in drugs vanuit de buurt. Behalve de 27-jarige bewoner zijn 3 gebruikers van 46, 35, en 29 jaar uit Emmen aangehouden. Daarnaast zijn in het pand 3 mannen uit Rotterdam aangehouden van 22, 23, en 17 jaar, die de drugs vermoedelijk leverden. Bij een van hen is een hoeveelheid cocaïne, een handelsvoorraad, van enkele tientallen pakjes, aangetroffen en in beslag genomen. De bewoner en de gebruikers zijn na verhoor vrijgelaten. De 3 mannen uit Rotterdam zitten nog vast.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie