Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Directeur KNMI stapt over naar Rijkswaterstaat

Datum nieuwsfeit: 29-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: Directeur KNMI stapt over naar Rijkswaterstaat

DIRECTEUR KNMI STAPT OVER NAAR RIJKSWATERSTAAT

De directeur van het KNMI in De Bilt dr. H.M. Fijnaut is benoemd tot hoofdingenieur-directeur van de Meetkundige Dienst, onderdeel van Rijkswaterstaat. Hij volgt ir. E.J. Riedstra op die per 15 oktober 1999 directeur Verkeer, Vervoer en Bestuur van de Directie Oost Nederland van Rijkswaterstaat wordt.

De heer Fijnaut (57) is in 1985 hoofddirecteur van het KNMI in De Bilt geworden. In deze functie heeft hij zich ingezet voor het vergroten van de kennis op het gebied van de weerkunde, de klimatologie en seismologie. Fijnaut heeft zich ook veel bezig gehouden met het versterken van internationale contacten en samenwerking op het gebied van de meteorologie. De procedure voor een nieuwe directeur is inmiddels in gang gezet. Naar verwachting zal de heer Fijnaut op 1 december dit jaar beginnen in zijn nieuwe functie.

Ir. E.J. Riedstra (55) is bijna vijf jaar hoofdingenieur-directeur van de Meetkundige Dienst geweest. Naast zijn inzet voor vernieuwingen op het gebied van Geo-informatievoorziening heeft hij ten behoeve van het hele ministerie ook veel werk verzet voor de vormgeving en inbedding van informatie- en communicatietechnologie. Hij heeft sedert 1971 in verschillende functies bij Rijkswaterstaat gewerkt. Voordat hij naar de Meetkundige Dienst in Delft ging, was hij hoofdingenieur-directeur van de Directie Overijssel van Rijkswaterstaat

H. Houtman: 070 - 3516100

29 sep 99 15:48

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie