Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Millenniumaanpak transportsector in orde

Datum nieuwsfeit: 29-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Millennium Platform

Persbericht 29 september 1999: Millenniumaanpak transportsector in orde

De continuïteit en de veiligheid van het transport tijdens en na de millenniumovergang is in voldoende mate zeker gesteld. Dit heeft het Millennium Platform Transport (MPT) bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de transportsector op woensdag 29 september.
Aan die continuïteit zijn wel enkele randvoorwaarden verbonden, zoals de beschikbaarheid van elektriciteit, telecommunicatie, gas, drinkwater en transportinfrastructuur.
Het Millennium Platform Transport (MPT) verwacht dat wellicht kleinere verstoringen op verschillende plaatsen zullen optreden. Gezien de mate van voorbereiding en de reeds vaker bewezen flexibiliteit en het improvisatievermogen in de transportsector zullen deze naar verwachting niet leiden tot onveilige situaties of ernstige stagnatie van de logistieke processen.
Wel raadt het MPT alle betrokkenen aan om in de komende periode te benutten voor het waar nodig alsnog maken van concrete afspraken en het wederzijds afstemmen van de noodplannen, teneinde de continuïteit van de logistieke ketens te waarborgen.

Tot deze conclusies is het MPT gekomen op basis van de resultaten van diverse onderzoeken in de 'ketens' van acht maatschappelijk vitale goederenstromen die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd. De onderzoeken betreffen het vervoer van: containers, droge bulk, medicijnen, brandstoffen, voedsel en chemicaliën. Ook de aansluiting van luchtvracht op andere modaliteiten (weg, water, spoor) en de millenniumaanpak van enkele grote logistieke dienstverleners zijn betrokken bij de onderzoeken.
De resultaten van de onderzoeken zijn woensdag 29 september besproken met vertegenwoordigers uit de transportsector.

Het MPT is in oktober 1998 ingesteld door de minister van Verkeer en Waterstaat. Het MPT heeft als doel de aanpak van de millenniumproblematiek te bevorderen en de voortgang ervan te bewaken. In het bestuur van het MPT zijn belangrijke koepel- en branche-organisaties uit de transportsector vertegenwoordigd, evenals het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voor de redactie meer informatie bij de contactpersoon MPT de heer C.W. Faber: tel: 070 - 351 1198, fax: 070 - 351 6619

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie