Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadscommisie Amersfoort bespreekt nota sportbeleid

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

22 september 1999

Sport stimuleren centraal in nieuwe nota sportbeleid

Uitbreiding van het sportbuurtwerk in de wijken, modernisering van het Sportfondsenbad en de mogelijke bouw van een zwembad in Vathorst. Dat zijn slechts enkele van de voornemens van burgemeester en wethouders van Amersfoort voor het nieuwe sportbeleid. De plannen staan in de nieuwe Kadernota Sportbeleid die op 30 september wordt besproken door de raadscommissie voor Welzijn, Sport en Volksgezondheid. sportbeleid.

Moderniseren sportbeleid
Centraal in de nota staan het inspelen op het veranderen van sportgedrag en behoud van sportverenigingen. Om te beginnen bestaat er een uitdrukkelijke wens om het sportbeleid te moderniseren, dat wil zeggen aan te passen aan de veranderende maatschappelijke behoeften. Er komt een aparte nota accommodatiebeleid, waarin veel aandacht wordt geschonken aan de zwemvoorzieningen. Zo wil het college het Sportfondsenbad opknappen en aanpassen aan de sportieve eisen van deze tijd. Bij het college bestaat voorts de wens om te komen tot de bouw van een nieuw zwembad in Vathorst. Of die wensen haalbaar zijn, laat het college nader onderzoeken.

Het behoud en de versterking van sportverenigingen blijft belangrijk voor het college. Niet alleen zet het college in op stimuleren van de deelname aan sport. Ook wil de gemeente extra geld uittrekken om verenigingen te versterken. Immers: verenigingen hebben niet alleen concurrentie van andere manieren om vrije tijd te besteden, maar ook moeten de vrijwilligers aan steeds meer eisen voldoen. Daarom trekt de gemeente f. 50.000 subsidie uit voor een project verenigingsondersteuning van de NV SRO voor de inzet van gediplomeerd jeugdkader.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie