Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBL steunt campagne Eet&Woon Veilig&Schoon Voedingscentrum

Datum nieuwsfeit: 30-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Leidschendam, 30 september 1999

Reactie van het CBL op start campagne Voedingscentrum.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de branche-organisatie waarbij alle supermarkten in Nederland zijn aangesloten, onderschrijft het belang van de campagne "Eet&Woon Veilig&Schoon" van het Voedingscentrum. Deze campagne gaat vandaag officieel van start in bijzijn van minister Borst.

CBL-directeur mr. M.J. Roos: "Deze campagne sluit aan bij de ontwikkeling die het CBL signaleert bij de Nederlandse consument. Deze consument let daarbij op kwaliteit en veiligheid en beseft dat ook de wijze van bewaren en het bereiden van de producten daarbij een belangrijke rol spelen. Daarbij heeft men behoefte aan duidelijke informatie. De folder biedt de consument een duidelijke handleiding."

Iedere supermarkt heeft hygiëne en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen werken de supermarkten volgens de 'CBL-HACCP-code', een uitgebreid hygiënesysteem. Bovendien geven de supermarkten informatie over onderwerpen als hygiëne, bewaarvoorschriften en bereiding in bijvoorbeeld de consumenten-magazines en op de internetsites. De beste zorg in de winkel voor een schoon en veilig product heeft weinig nut als de consument er niet net zo zorgvuldig mee omgaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda M.G. Boer, Hoofd PR en Voorlichting van het CBL, tel. 070-3376200. Buiten kantooruren: 06-51502772

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie